To je to što me zanima!

Dinamo srušio Valur za 100. 'euro pobjedu' i 2. pretkolo LP!

Zagrebački Dinamo je nakon pobjede u Zagrebu srušio Valur i u Reykjaviku s 2-0 i osigurao drugo pretkolo Lige prvaka protiv Omonije. 'Modri' su osigurali još najmanje šest europskih utakmica
Vidi originalni članak

Dojam se pamti nekoliko dana, najviše nekoliko tjedana, a rezultat ostaje zauvijek zapisan. Dinamo je nakon pobjede u Zagrebu, srušio Valur i u Reykjaviku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije to bila najbolja predstava 'modrih', ali, doduše, ni uvjeti nisu bili bajni. Dinamovci su s užarenog zagrebačkog asfalta došli na hladni Island gdje je u vrijeme početka utakmice izmjereno tek deset Celzijevih stupnjeva.

DINAMO PROTIV VALURA Najveći problemi: Polarni dan na Islandu i temperatura od 8°C

Prvi pravi pokušaj Dinamo je imao tek u 29. minuti kada je Petković izvagao čuvara i okušao svoju ljevicu, no Halldorsson je obranio njegov udarac. Islandski golman ipak nije ništa mogao dvije minute kasnije, kada je prvo Luka Ivanušec gurnuo loptu Christiansenu kroz noge, a onda pričekao golmana da 'legne' te poslao loptu u mrežu.

Imali su nekoliko prilika i Islanđani, ali je u nekoliko situacija Zagorac obranom spriječio poravnanje rezultata, dok su u drugim igrači Valura bili neprecizni.

'MODRI' SAMI OSIGURALI Ipak će biti prijenos Dinamove utakmice! Evo gdje gledati uzvratni susret protiv Valura

Iako je sve bilo praktički riješeno, točku na i stavio je Mislav Oršić u 89. minuti na asistenciju Kastratija

Bila je to jubilarna 100. pobjeda Dinama u Europi od osamostaljenja Hrvatske. U drugom pretkolu Lige prvaka čekat će ga ciparska Omonia. Dinamo je današnjim slavljem osigurao još najmanje šest utakmica u Europi. Ako ispadne od Omonije, ide u treće pretkolo Europske lige, a ako ispadne tamo ide u playoff Konferencijske lige.  

 

Idi na 24sata

Komentari 215

  • POTPEC 14.07.2021.

    Da su igrači Velura samo 30% imali kvalitete ka Dinamo čisto sumnjam da bi Dinamo proša. Iovako je jedva proša po igri.....Ali igra se zaboravlja, a pobjeda upisuje.  ČESTITAM NA PROLAZU.

  • baba strumpf 14.07.2021.

    Dinamo je loše odigra

  • Danko_Bananko 14.07.2021.

    100 pobjeda u europi od osamostaljenja. To je duplo više od svih ostalih hrvatskih ekipa zajedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare