Sport

Komentari 215

Dinamo srušio Valur za 100. 'euro pobjedu' i 2. pretkolo LP!

Dinamo srušio Valur za 100. 'euro pobjedu' i 2. pretkolo LP!

Zagrebački Dinamo je nakon pobjede u Zagrebu srušio Valur i u Reykjaviku s 2-0 i osigurao drugo pretkolo Lige prvaka protiv Omonije. 'Modri' su osigurali još najmanje šest europskih utakmica

Dojam se pamti nekoliko dana, najviše nekoliko tjedana, a rezultat ostaje zauvijek zapisan. Dinamo je nakon pobjede u Zagrebu, srušio Valur i u Reykjaviku.

Nije to bila najbolja predstava 'modrih', ali, doduše, ni uvjeti nisu bili bajni. Dinamovci su s užarenog zagrebačkog asfalta došli na hladni Island gdje je u vrijeme početka utakmice izmjereno tek deset Celzijevih stupnjeva.

Prvi pravi pokušaj Dinamo je imao tek u 29. minuti kada je Petković izvagao čuvara i okušao svoju ljevicu, no Halldorsson je obranio njegov udarac. Islandski golman ipak nije ništa mogao dvije minute kasnije, kada je prvo Luka Ivanušec gurnuo loptu Christiansenu kroz noge, a onda pričekao golmana da 'legne' te poslao loptu u mrežu.

Imali su nekoliko prilika i Islanđani, ali je u nekoliko situacija Zagorac obranom spriječio poravnanje rezultata, dok su u drugim igrači Valura bili neprecizni.

Iako je sve bilo praktički riješeno, točku na i stavio je Mislav Oršić u 89. minuti na asistenciju Kastratija

Bila je to jubilarna 100. pobjeda Dinama u Europi od osamostaljenja Hrvatske. U drugom pretkolu Lige prvaka čekat će ga ciparska Omonia. Dinamo je današnjim slavljem osigurao još najmanje šest utakmica u Europi. Ako ispadne od Omonije, ide u treće pretkolo Europske lige, a ako ispadne tamo ide u playoff Konferencijske lige.