To je to što me zanima!

L'Equipe: Hrvatska je bivši rival Francuske. I tad smo uzimali sve

Kraj utakmice obilježio je incident hrvatskih navijača koji su počeli bacati predmete prema francuskoj klupi, ali nisu je omeli, piše poznati francuski medij nakon pobjede na Euru u Kölnu
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 34-32 od Francuske u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj. 

Izabranici Gorana Perkovca vodili su na početku utakmice. Međutim, Francuzi su mini-serijom 'oteli' vodstvo naših rukometaša, koji su cijelo vrijeme držali priključak, ali nisu uspjeli doći do slavlja.

Francuzi: 'Hrvatska je bila naš rival'

Francuski mediji proslavili su novu pobjedu rukometaša, a L'Equipe ističe kako su dominantno pobijedili.

ČUDESNO BRANIO Junak Hrvatske nakon poraza: Manje bitno što dobro branim. Još imamo priliku za polufinale

- Osim prvih nekoliko minuta, 'plavi' su cijelu utakmicu bili u vodstvu. Nekoliko su se puta odvojili, čak imali i četiri gola razlike pri rezultatu od 26-22 u 45. minuti, ali Hrvati su svaki put uspjeli smanjiti taj zaostatak i zaprijetiti. Minutu do kraja, Francuzi su bili tek jedan gol u prednosti - piše L'Equipe i dodaje...

- Hrvatska je bila naš veliki rival prije nekoliko godina, kada je francuska reprezentacija osvojila sve međunarodne trofeje. 

Nikola Karabatić ispisao povijest Eura

Francuske novine pohvalile su hrvatskog golmana Dominika Kuzmanovića, koji je imao 13 obrana, kao i najboljeg strijelca Hrvatske Zvonimira Srnu (šest golova iz sedam pokušaja).

PALAC GORE ILI DOLJE? ANKETA Ocijenite sve hrvatske rukometaše protiv Francuske!

Legendarni Nikola Karabatić (39) zabio je pet golova na utakmici i time postao najbolji strijelac u povijesti rukometnog Eura. Karabatić je u bogatoj karijeri zabio 289 golova na Euru, a jasno, ta će brojka još rasti do kraja Eura. Prestigao je Islanđanina Gudjona Sigurdssona.

L'Equipe ističe i kako je kraj utakmice obilježio incident u režiji hrvatskih navijača.

REAKCIJA IZBORNIKA Perkovac: Bili smo za nijansu i bolji od Francuza, ali kad im daš loptu u ruke, onda je to tako...

- Počeli su bacati predmete prema francuskoj klupi, zbog čega je utakmica prekinuta. Nisu uspjeli omesti reprezentaciju Francuske, koja je zahvaljujući ovoj pobjedi vodeća reprezentacija svoje grupe i još uvijek neporažena na Euru. 

Francuska će u subotu od 15 sati igrati protiv Islanda, dok Hrvatsku istog dana čeka okršaj protiv Mađarske od 18 sati.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • pocetnik 18.01.2024.

    kad se jave iz grande nation...uvijek ste bili gurani po cijenu i ratova...zar nije sramota kod onog napada na minus jedan gdje nas golman brani a suci sviraju penal i dvije minute nasem igracu samo zato sto je gledao francuza kako puca...

  • Orfej 18.01.2024.

    Moramo sve 3 utakmice dobiti. Nadam se iako će biti teško

  • 18.01.2024.

    Po običaju pobjeda uz pomoć sudaca,sedmerac i dvije minute

Komentiraj...
Vidi sve komentare