Obavijesti

Sport

Komentari 392

Hrvatska - Francuska 32-34: U velikoj borbi slavili Francuzi, a Kuzmanović čudesan na golu

Hrvatska - Francuska 32-34: U velikoj borbi slavili Francuzi, a Kuzmanović čudesan na golu
15

Od ulaska s klupe nevjerojatnu utakmicu igra Dominik Kuzmanović na golu. No, ni to nije bilo dovoljno jer Hrvatska u napadu nije igrala dobro, a Francuzi su to iskoristili

Hrvatska rukometna reprezentacija prvi je put izgubila na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, u prvom drugog kruga EP-a, Francuska je u Kölnu slavila 34-32 (18-18).

FOTO Hrvati su okupirali i Köln: Pogledajte atmosferu s tribina
FOTO Hrvati su okupirali i Köln: Pogledajte atmosferu s tribina

Hrvatska je ovu utakmicu morala odigrati bez svog vođe Domagoja Duvnjaka, a najbolji je strijelac bio Zvonimir Srna sa šest golova. Po četiri su dali Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić. Odličan je bio golman Dominik Kuzmanović s 13 obrana. Kod Francuske je najbolji bio Dika Mem sa šest golova, dok je pet dodao Nikola Karabatić.

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša

Vrlo izjednačeno igralo se do polovice prvog poluvremena kada su se Francuzi počeli odljepljivati od Hrvatske. Pobjegla je Francuska na tri gola razlike te je vodila 12-9, 13-10 i 14-11, a u tom razdoblju susreta vidljiv je bio pad Hrvatske kojeg Francuzi ipak nisu iskoristili za još veći rezultatski bijeg. U drugoj polovici prvog poluvremena odlično je ušao s klupe golman Dominik Kuzmanović koji je imao šest obrana u prvih 30 minuta. Zaustavio je tada brojne francuske napade, a na drugoj strani Hrvatska je zabijala za potpuni priključak i 18-18 na poluvremenu.

'Dragi ljudi, vi niste normalni!' Kaleb oštro o bizarnoj odluci...
'Dragi ljudi, vi niste normalni!' Kaleb oštro o bizarnoj odluci...

Od samog starta drugog dijela nastavilo se u istom ritmu, u kojem je Hrvatska morala hvatati zaostatak. Premda su Francuzi pokazivali manjkavosti u igri, a i golman Kuzmanović je imao još nekoliko impresivnih obrana, u napadu Hrvatska nije mogla povezati nekoliko napada za priključak. Pobjegli su Francuzi na tri razlike 24-21, potom i na četiri 26-22 čime su omogućili sebi lakši ulazak u završnicu susreta.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - France v Croatia

Devet minuta prije kraja Hrvatska je ipak došla na 26-27 uslijed tri gola Zvonimira Srne i novih dobrih obrana Kuzmanovića. No, Francuzi su imali odgovor te su iz kontranapada dali dva gola za 29-26 i time odbili posljednji hrvatski pokušaj za pozitivan rezultat. U idućem susretu Hrvatska će u subotu, 20. siječnja, igrati protiv Mađarske od 18 sati. U subotu će još igrati Francuska - Island i Njemačka - Austrija. Polufinale će izboriti po dvije najbolje reprezentacije iz skupina drugog kruga prvenstva.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EUROPSKO PRVENSTVO 18:00 , KÖLN, NJEMAČKA
Hrvatska
32 : 34
Francuska
Sortiranje događaja
KRAJ

To je to, ovaj su put s dva boda otišli Francuzi. 

60'

Bravo za Kušana! Odlično je zabio iz teške pozicije, a Hrvatska je primila gol s crte. Trideset je sekundi do kraja, minutu odmora pozvao je Goran Perkovac.

58'

Čudesno je sad prošao Karačić kroz sredinu, a prilika je tu, pa makar i s igračem manje! No, loptu je na crti dobio Tournat i zabio.

58'

Glavaš je dobio dvije minute za obranu iz prostora, a Mahe sedmerac kojeg je zabio za nova dva gola prednosti.

57'

Zabio je Klarica nakon odličnog prodora, a onda je Kuzmanović 'skinuo' zicer Memu i Jelinić u napadu zabio za gol zaostatka!

Komentari 392