To je to što me zanima!

Legendarni Buffon oprostio se emotivnom i kratkom porukom

Debitirao je u Serie A sa 18 godina, a u svojoj legendarnoj karijeri igrao je još za Juventus i PSG, nakon kojeg se vratio u Juventus, a karijeru je zaokružio povratkom u Parmu
Vidi originalni članak

Legendarni talijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon (45) službeno je objavio odlazak u mirovinu nakon 28-godišnje karijere.

- To je sve ljudi - objavio je Buffon u video poruci.

UMIROVIO SE Veliki Gianluigi Buffon završio je igračku karijeru u 46. godini

- Sve si mi dao. Sve sam ti dao. Učinili smo to zajedno - dodao je.

Objavu je ukrasio videom u kojem su slike pobjeda na 10 prvenstava, osvojenog Svjetskog prvenstva i brojnih trofeja osvojenih nakon njegovog debija u Serie A 1995.

GAZZETTA PROVELA IZBOR Legendarni golmani odlučili: Buffon je najbolji u povijesti A ŠTO SANJAŠ, MAJSTORE?! Buffon se uspavljuje slušajući audio snimke - suđenja mafiji

Debitirao je u Serie A sa 18 godina za Parmu čiji je dres u prvom mandatu nosio šest godina. Potom je čak 17 godina branio za Juventus, jednu sezonu je bio član PSG-a, potom se na dvije sezone vratio u Juve, da bi posljednje dvije sezone branio u Parmi iz koje je 1995. krenuo na svoj nogometni put.

Buffon je smatran jedinim od najboljih svjetskih vratara. U klupskoj karijeri je osvojio čak 26 trofeja, dok je s reprezentacijom Italije bio svjetski prvak 2006. Za "Azzurre" je upisao rekordnih 176 nastupa sudjelovaši na pet svjetskih prvenstava.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lukic1991 03.08.2023.

    malo bolji od livakovića

  • Ini10 02.08.2023.

    Vjerojatno uz Casillasa i Yeshina najbolji golan svih vremena

  • Pešekan1 02.08.2023.

    Jedan od najvećih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare