To je to što me zanima!

Legendarni je Boxing Day na rasporedu: Vraća se klupski nogomet, a evo tko sve igra

Dok ostale lige odmaraju tijekom blagdana i nakon Svjetskog prvenstva, Engleze čeka nastavak sezone i prava nogometna poslastica. Na Štefanje je na 'Otoku' Boxing Day, najbolji dan za ljubitelje nogometa
Vidi originalni članak

Prošlo je već šest tjedana od posljednjeg kola Premier lige. Svjetsko je prvenstvo u Katru iza nas i, može se donekle reći, sve je spremno za nastavak klupskog nogometa. Zašto donekle? Pa, od finala Mundijala prošlo je samo osam dana, igrači su tjednima bili s reprezentacijama i mnogi su umorni od natjecanja, ali dobro je poznato da Engleska uvijek ima hektičan raspored, a ništa drugačije nije ni ove godine...

Tako samo osam dana nakon završetka SP-a Englezi nastavljaju s Premier ligom. Danas je famozni "Boxing Day" i ukupno 17. kolo Premier lige. Naziv "Boxing Day" nema veze sa sportom, ali postao je tradicionalan naziv za najvažniji nogometni dan na 'Otoku'.

Blagdansko je vrijeme, igrači s pravom negoduju što se igra nogomet, ali radi se o dugogodišnjoj tradiciji britanskog nogometa koja milijunima ljudi znači toliko puno. Valja spomenuti i da utakmice na "Boxing Day" donesu puno novaca...

Današnji raspored od sedam utakmica započinju Brentford i Tottenham u 13 sati i 30 minuta. Brentford je točno na sredini poretka s 19 bodova u engleskom prvenstvu, dok je Tottenham na četvrtom mjestu s 29 bodova. Trener Spursa Antonio Conte imati će na raspolaganju Ivana Perišića (33), koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio broncu u Katru i praktički nije imao odmora nakon Mundijala.

U 16 sati igraju se istovremeno čak četiri utakmice. Zanimljiva će biti utakmica između Crystala Palacea i Fulhama, imaju jednako bodova u prvenstvu i sigurno obje ekipe žele nastaviti sezonu s tri boda. 

Leicester City konačno je uhvatio formu i pobijedio u četiri od posljednjih pet utakmica u ligi. Pomaknuli su se iz zone ispadanja i trenutno su na 13. mjestu sa 17 bodova, a danas će im izazov biti Newcastle United. Klub u vlasništvu saudijskog princa ne zna za poraz u posljednjih deset utakmica u ligi, a zadnjih šest su pobijedili.

Everton i Wolverhampton pamte bolje dane. 'Vukovi' su na samom dnu Premier lige s mršavih deset bodova, dok Everton stoji nešto bolje s ukupno 14 bodova, što im je dovoljno za 17. mjesto u ligi.

Southampton je također u borbi za opstanak u ligi. Imaju samo dva boda više od Wolvesa i trenutno su u zoni ispadanja u Championship. Danas će igrati protiv Brightona, koji je na sedmom mjestu u ligi i igra veoma dobar nogomet.

U 18.30 sati svoju će utakmicu igrati Liverpool protiv Aston Ville. Popularni 'redsi' nemaju najbolju sezonu u domaćem prvenstvu, nadali su se boljem od šestog mjesta na Božić i čeka ih ozbiljan posao u nastavku sezone ako žele bolje od trenutnog šestog mjesta. Aston Villa je, može se reći, proigrala otkad je dala otkaz treneru Stevenu Gerrardu. U tih su pet utakmica pobijedili u tri i u solidnoj formi nastavljaju sezonu.

Bogati nogometni program bit će okončan u 21 sat u utakmici Arsenala i West Hama. 'Topnici' su dočekali Božić kao vodeća momčad Premier Lige s ukupno 37 bodova, pet više od drugoplasiranog Cityja. Međutim, izgubili su napadača Gabriela Jesusa koji se ozlijedio na SP-u, ali ispred sebe nemaju veliki izazov. West Ham je prošle sezone osvojio 56 bodova i imao odličnu sezonu, ali ekipa Davida Moyesa neprepoznatljiva je i ove godine ima 14 bodova u 15 kola, dovoljno za slabašno 16. mjesto.

Po prvi put ikad nogometni svijet nalazi se u situaciji gdje se nastavlja klupski nogomet samo nekoliko dana nakon kraja Svjetskog prvenstva. Svima je malo čudno, ali eto, možda je najbolje upotpuniti prazninu nakon Mundijala - s još nogometa!

Boxing Day utakmice:

  • Brentford - Tottenham Hotspur (13:30h)
  • Crystal Palace - Fulham (16:00h)
  • Everton - Wolverhampton (16:00h)
  • Leicester City - Newcastle United (16:00h)
  • Southampton - Brighton & Hove Albion (16:00h)
  • Aston Villa - Liverpool (18:30h)
  • Arsenal - West Ham United (21:00h)
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ugodan 26.12.2022.

    Vjerujem da City ovo uzima sa pola gasa

  • Gunersss_ 26.12.2022.

    AJMOOOO topnici nova pobjeda.Sto prije zamjenu za Jesusa dovest takoder!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare