Obavijesti

Sport

Komentari 5

Legendarni je Boxing Day na rasporedu: Vraća se klupski nogomet, a evo tko sve igra

Legendarni je Boxing Day na rasporedu: Vraća se klupski nogomet, a evo tko sve igra

Dok ostale lige odmaraju tijekom blagdana i nakon Svjetskog prvenstva, Engleze čeka nastavak sezone i prava nogometna poslastica. Na Štefanje je na 'Otoku' Boxing Day, najbolji dan za ljubitelje nogometa

VIDEO

Prošlo je već šest tjedana od posljednjeg kola Premier lige. Svjetsko je prvenstvo u Katru iza nas i, može se donekle reći, sve je spremno za nastavak klupskog nogometa. Zašto donekle? Pa, od finala Mundijala prošlo je samo osam dana, igrači su tjednima bili s reprezentacijama i mnogi su umorni od natjecanja, ali dobro je poznato da Engleska uvijek ima hektičan raspored, a ništa drugačije nije ni ove godine...

Tako samo osam dana nakon završetka SP-a Englezi nastavljaju s Premier ligom. Danas je famozni "Boxing Day" i ukupno 17. kolo Premier lige. Naziv "Boxing Day" nema veze sa sportom, ali postao je tradicionalan naziv za najvažniji nogometni dan na 'Otoku'.

Blagdansko je vrijeme, igrači s pravom negoduju što se igra nogomet, ali radi se o dugogodišnjoj tradiciji britanskog nogometa koja milijunima ljudi znači toliko puno. Valja spomenuti i da utakmice na "Boxing Day" donesu puno novaca...

Champions League - Group E - Chelsea v Dinamo Zagreb

Današnji raspored od sedam utakmica započinju Brentford i Tottenham u 13 sati i 30 minuta. Brentford je točno na sredini poretka s 19 bodova u engleskom prvenstvu, dok je Tottenham na četvrtom mjestu s 29 bodova. Trener Spursa Antonio Conte imati će na raspolaganju Ivana Perišića (33), koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio broncu u Katru i praktički nije imao odmora nakon Mundijala.

U 16 sati igraju se istovremeno čak četiri utakmice. Zanimljiva će biti utakmica između Crystala Palacea i Fulhama, imaju jednako bodova u prvenstvu i sigurno obje ekipe žele nastaviti sezonu s tri boda. 

Leicester City konačno je uhvatio formu i pobijedio u četiri od posljednjih pet utakmica u ligi. Pomaknuli su se iz zone ispadanja i trenutno su na 13. mjestu sa 17 bodova, a danas će im izazov biti Newcastle United. Klub u vlasništvu saudijskog princa ne zna za poraz u posljednjih deset utakmica u ligi, a zadnjih šest su pobijedili.

Everton i Wolverhampton pamte bolje dane. 'Vukovi' su na samom dnu Premier lige s mršavih deset bodova, dok Everton stoji nešto bolje s ukupno 14 bodova, što im je dovoljno za 17. mjesto u ligi.

Premier League - Chelsea v Tottenham Hotspur

Southampton je također u borbi za opstanak u ligi. Imaju samo dva boda više od Wolvesa i trenutno su u zoni ispadanja u Championship. Danas će igrati protiv Brightona, koji je na sedmom mjestu u ligi i igra veoma dobar nogomet.

U 18.30 sati svoju će utakmicu igrati Liverpool protiv Aston Ville. Popularni 'redsi' nemaju najbolju sezonu u domaćem prvenstvu, nadali su se boljem od šestog mjesta na Božić i čeka ih ozbiljan posao u nastavku sezone ako žele bolje od trenutnog šestog mjesta. Aston Villa je, može se reći, proigrala otkad je dala otkaz treneru Stevenu Gerrardu. U tih su pet utakmica pobijedili u tri i u solidnoj formi nastavljaju sezonu.

Bogati nogometni program bit će okončan u 21 sat u utakmici Arsenala i West Hama. 'Topnici' su dočekali Božić kao vodeća momčad Premier Lige s ukupno 37 bodova, pet više od drugoplasiranog Cityja. Međutim, izgubili su napadača Gabriela Jesusa koji se ozlijedio na SP-u, ali ispred sebe nemaju veliki izazov. West Ham je prošle sezone osvojio 56 bodova i imao odličnu sezonu, ali ekipa Davida Moyesa neprepoznatljiva je i ove godine ima 14 bodova u 15 kola, dovoljno za slabašno 16. mjesto.

Po prvi put ikad nogometni svijet nalazi se u situaciji gdje se nastavlja klupski nogomet samo nekoliko dana nakon kraja Svjetskog prvenstva. Svima je malo čudno, ali eto, možda je najbolje upotpuniti prazninu nakon Mundijala - s još nogometa!

Carabao Cup - Round of 16 - Manchester City v Liverpool Premier League - Chelsea v Arsenal

Boxing Day utakmice:

  • Brentford - Tottenham Hotspur (13:30h)
  • Crystal Palace - Fulham (16:00h)
  • Everton - Wolverhampton (16:00h)
  • Leicester City - Newcastle United (16:00h)
  • Southampton - Brighton & Hove Albion (16:00h)
  • Aston Villa - Liverpool (18:30h)
  • Arsenal - West Ham United (21:00h)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom