To je to što me zanima!

Legendarni zagrebaš vratio se u Hrvatsku u novoj ulozi: Znamo što značite za svjetski rukomet

Čuveni igrač Zagreba, Barcelone, Veszprema i ostalih velikana u Hrvatsku Kiro Lazarov ima zadatak stvoriti igrače za makedonsku reprezentaciju
Vidi originalni članak

Pripreme za novu rukometnu sezonu polako dolaze kraju. Naši klubovi pripremaju se za novu sezonu Premijer lige, ali i europska natjecanja. RK Zagreb i MRK Sesvete u Jelkovcu su ugostili makedonsku momčad Alkaloid. Prije nekoliko dana Makedonce je ugostio i Nexe. Momčad je to koja se smatra novim makedonskim projektom u rukometu i čiji je cilj razviti mlade makedonske igrače. 

Na klupi ove mlade momčadi sjedi jedan od najboljih svih vremena. Kiro Lazarov (43) nakon makedonske reprezentacije odlučio se upustiti u novu avanturu. Legenda Zagreba, Barcelone, Veszprema i ostalih velikana pronašao je nekoliko minuta vremena kako bi nam objasnio kako se snalazi na novom poslu i što je njegova uloga. 

- Alkaloid je jedan novi i mladi projekt u našem rukometu. U ovom projektu ima dosta selektiranih mladih makedonskih igrača. Ja sam ovdje došao bez puno razmišljanja. Ima dosta seniorskih i mladih reprezentativaca. Sviđa mi se jer je sve puno želje i entuzijazma - rekao je Lazarov za 24sata. 

Alkaloid je prošle sezone završio drugi iza Vardara i plasirao se u Europsku ligu.

- Uzeli smo dva iskusna internacionalca iz Francuske čisto da budemo malo konkurentniji u Europi. Europska liga po jačini je jednaka Ligi prvaka. Ostalo su sve mladi igrači za koje želimo da skupe iskustvo. Cilj je stvoriti igrače za nacionalnu selekciju. Uvjeti su odlični i radimo dosta profesionalno.

Kiro smatra kako je Alkaloid osvježenje u makedonskom rukometu. U zemlji u kojoj je rukomet sport broj jedan. 

- Privlačimo navijače na tribine i radimo dobre stvari. Želimo da makedonska djeca napreduju. Imamo i drugu ekipu koja je ušla u prvi rang makedonskog rukometa. Za ekipu Multi essence igraju još mlađi igrači. Alkaloid misli na svoju državu i na svoju djecu. U Makedoniji je rukomet sport broj jedan. 

Lazarovu je očigledno jako stalo do ovog projekta. Iako se radilo tek o prijateljskim utakmicama, Kiro se na klupi ponašao kao da je u tijeku važna utakmica nekog velikog natjecanja. 

- Ja sam rođeni pobjednik, volim pobijediti pod svaku cijenu. Dat ću sve od sebe da dođem do pobjede i u prijateljskoj utakmici. Jako poštujem Silvija Ivandiju i ekipu Sesveta. Ivandija je bio moj suigrač u Zagrebu i igrali smo Ligu prvaka skupa. Sesvete izgleda kao prava europska momčad, puno se trči. Dosad smo igrali sa Sesvetama, Zagrebom i Nexeom. To su tri najbolje hrvatske ekipe i odlična priprema za Europu. Svi znamo što znači Hrvatska za europski i svjetski rukomet. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ptica neznalica 29.08.2023.

    Vjerojatno će i uspjeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare