Obavijesti

Sport

Komentari 1

Legendarni zagrebaš vratio se u Hrvatsku u novoj ulozi: Znamo što značite za svjetski rukomet

Legendarni zagrebaš vratio se u Hrvatsku u novoj ulozi: Znamo što značite za svjetski rukomet
5

Čuveni igrač Zagreba, Barcelone, Veszprema i ostalih velikana u Hrvatsku Kiro Lazarov ima zadatak stvoriti igrače za makedonsku reprezentaciju

VIDEO

Pripreme za novu rukometnu sezonu polako dolaze kraju. Naši klubovi pripremaju se za novu sezonu Premijer lige, ali i europska natjecanja. RK Zagreb i MRK Sesvete u Jelkovcu su ugostili makedonsku momčad Alkaloid. Prije nekoliko dana Makedonce je ugostio i Nexe. Momčad je to koja se smatra novim makedonskim projektom u rukometu i čiji je cilj razviti mlade makedonske igrače. 

Na klupi ove mlade momčadi sjedi jedan od najboljih svih vremena. Kiro Lazarov (43) nakon makedonske reprezentacije odlučio se upustiti u novu avanturu. Legenda Zagreba, Barcelone, Veszprema i ostalih velikana pronašao je nekoliko minuta vremena kako bi nam objasnio kako se snalazi na novom poslu i što je njegova uloga. 

- Alkaloid je jedan novi i mladi projekt u našem rukometu. U ovom projektu ima dosta selektiranih mladih makedonskih igrača. Ja sam ovdje došao bez puno razmišljanja. Ima dosta seniorskih i mladih reprezentativaca. Sviđa mi se jer je sve puno želje i entuzijazma - rekao je Lazarov za 24sata. 

Alkaloid je prošle sezone završio drugi iza Vardara i plasirao se u Europsku ligu.

- Uzeli smo dva iskusna internacionalca iz Francuske čisto da budemo malo konkurentniji u Europi. Europska liga po jačini je jednaka Ligi prvaka. Ostalo su sve mladi igrači za koje želimo da skupe iskustvo. Cilj je stvoriti igrače za nacionalnu selekciju. Uvjeti su odlični i radimo dosta profesionalno.

Kiro smatra kako je Alkaloid osvježenje u makedonskom rukometu. U zemlji u kojoj je rukomet sport broj jedan. 

- Privlačimo navijače na tribine i radimo dobre stvari. Želimo da makedonska djeca napreduju. Imamo i drugu ekipu koja je ušla u prvi rang makedonskog rukometa. Za ekipu Multi essence igraju još mlađi igrači. Alkaloid misli na svoju državu i na svoju djecu. U Makedoniji je rukomet sport broj jedan. 

Lazarovu je očigledno jako stalo do ovog projekta. Iako se radilo tek o prijateljskim utakmicama, Kiro se na klupi ponašao kao da je u tijeku važna utakmica nekog velikog natjecanja. 

- Ja sam rođeni pobjednik, volim pobijediti pod svaku cijenu. Dat ću sve od sebe da dođem do pobjede i u prijateljskoj utakmici. Jako poštujem Silvija Ivandiju i ekipu Sesveta. Ivandija je bio moj suigrač u Zagrebu i igrali smo Ligu prvaka skupa. Sesvete izgleda kao prava europska momčad, puno se trči. Dosad smo igrali sa Sesvetama, Zagrebom i Nexeom. To su tri najbolje hrvatske ekipe i odlična priprema za Europu. Svi znamo što znači Hrvatska za europski i svjetski rukomet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'