To je to što me zanima!

Leon Benko: Olimpiju odlično poznajemo, već smo ih dobili

Rijeka će u trećem pretkolu EL-a vjerojatno na ljubljansku Olimpiju, koja je u prvoj utakmici pobijedila Žilinu 3-1. Nedavno su je Riječani pobijedili na pripremama 4-0
Vidi originalni članak

Vjerojatno ćemo igrati protiv Olimpije. Pobijedili smo je nedavno na pripremama. Naš trener odlično ih poznaje i dobro će nas pripremiti za njih, rekao je igrač Rijeke Leon Benko nakon ždrijeba 3. pretkola EL-a.

Riječani su dan nakon visoke pobjede protiv Prestaty Towna doznali idućeg protivnika u Europi. Bit će to vjerojatno ljubljanska Olimpija, koja je u prvoj utakmici pobijedila Žilinu kod kuće 3-1. Najbolji strijelac prve HNL prošle sezone, Leon Benko, zabio je "hat-trick", ali to mu nije rekord u europskim utakmicama.

- Igrajući za Varteks u Intertoto kupu, zabio sam četiri komada Dinamu iz Tirane - otkrio je Leon.

I ovu sezonu otvorio je odlično. Zabio je dva Istri, tri Prestatyju, na redu je Hajduk...

- Ma samo da me zdravlje posluži, da mogu nastaviti ovako igrati - rekao je Benko, kojemu je zbog teške ozljede umalo propala karijera.

- Bilo je to dok sam igrao u Nürnbergu. Propustio sam polovicu sezone zbog pogreške klupskog liječnika. Umalo mi je uništio karijeru - kaže.

No u Nürnbergu je stekao važno europsko iskustvo, a u njihovu dresu zabio je velikom Zenitu, koji je te 2007. godine osvojio EL.

S Rijekom se nada da bi već ove sezone mogao do naslova prvaka.

- Zašto ne? Imamo sve uvjete za to - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • exo 20.07.2013.

    rijeka samo nek ide iz tekme u tekmu i nek igraju kako mogu i znaju i prolaz je zagarantiran. vidim svi spominju benka ljudi dodjite na kantridu ili gledajte tekme na tv pa cete vidjeti da je benko trenutno poslje mandjukica najbolji napadac i u najboljoj formi u ovome trenutku samoko kako je ibracadabra09 rekao covjek igra u krivom dresu nije u hajduku niti dinamu ma ko ih hebe nek on trpa svaku tekmu tako i nek rijeka sad razvali i hajduka i dinama u sljedece dvije tekme. a mislim da volpi nije glup covjek i da ce znat zadrzat pravog napadaca u rijeci ako misli uzet koju kintu iz europe da vrati sto je ulozio. samo naprijed decki

  • dl20 19.07.2013.

    varazdinec roka :)

  • tuna111 19.07.2013.

    očekujem poziv Benka u reprezentaciju, pritisak na Mamića da ga odluči pozvat :D ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare