To je to što me zanima!

Levačić krenula u preplivavanje Cookovog prolaza: Ako ispliva ispod 8,5 h bit će rekorderka!

Dina Levačić preplivala je šest od sedam maratona iz serije "Oceans seven", a oko 19.20 krenula je u preplivavanje sedmog te se nada da će ispisati u povijest
Vidi originalni članak

Hrvatska plivačica ultramaratonka Dina Levačić (26) oko 19.20 krenula je u preplivavanje Cookovog prolaza u Novom Zelandu, posljednje prepreke koja joj stoji na njezinom cilju. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Projekt "Oceans seven" započeo 2017. godine preplivavanjem tri velika maratona, Mostovi Manhattana, Prolaz Catalina i La Manche, te je prva osoba iz Hrvatske kojoj je to uspjelo, a tek šesta osoba u svijetu koja je to napravila u svega 90 dana razmaka.

Do kompletiranja "Oceans sevena" preostao joj je još 23 kilometra dugi Cookov prolaz između Sjevernog i Južnog otoka na Novom Zelandu, čime bi postala tek 23. osoba na svijetu koja je to uspjela. A ako ga ispliva ispod 8.5 sati automatski postaje najbrža osoba u ukupnom zbiru svih sedam maratona. U muškoj i ženskoj konkurenciji!

- Priča s Cookovim prolazom i svim ostalim kanalima traje preko 20 godina i nadam se da ću uspjeti upisati svoje ime među one koji su uspjeli, a tim ei imena bezbroj ljudi koji su stajali iza mene i sve mi omogućili. Imala sam sreću da sam u svakom trenutku života i karijere nailazila na predivne ljude koji su mi pružali podršku kad mi je najviše trebalo - kazala je Dina uoči puta.

Prošle je godine najbrže preplivala Gibraltarski tjesnac, a Levačić je 18. lipnja plivala tri sata i tri minute u običnom kupaćem kostimu od španjolskog grada Tarife do marokanskog grebena Cires. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • daleko najjaci 14.03.2023.

    Sretno 👍

  • 13.03.2023.

    Svaka čast🧡

Komentiraj...
Vidi sve komentare