To je to što me zanima!

Liga prvaka: Kad je ždrijeb, tko igra u četvrtfinalu, tko može na koga, koji su Hrvati ostali...

Godinama je Hrvatska imala više nogometaša u ovoj fazi, u zadnjih osam godina neki je hrvatski nogometaš osvajao Ligu prvaka, sad su nam ostali tek Modrić i Kovačić
Vidi originalni članak

Osmina finala rastegnula se na više od mjesec dana i Liga prvaka došla je do četvrtfinala.

S jednim velikim iznenađenjem koje je potpisao Porto izbacivši Juventus, te još jednim velikanom koji je završio svoj put - Barcelonom. Nju je izbacio Paris SG. A prvi put nakon pet godina u četvrtfinalu nema ni jednog talijanskog kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ostalo je, dakle, osam najboljih u lovu na pehar. Kladionice opet najveće šanse daju Bayernu i Manchester Cityju. Problem je jedino što bi se oni mogli sučeliti već u idućoj fazi...

Kad je ždrijeb Lige prvaka?

Ždrijeb četvrtfinala je u petak, 19. ožujka, od 12 sati u Nyonu. Prenosit će ga Planet sport. Prve se utakmice igraju 6. i 7. travnja, a uzvratne 13. i 14. travnja.

No, odmah nakon četvrtfinala, ždrijebat će se i polufinala, pa ćemo odmah znati kakav put do finala ima svih osam preostalih klubova.

Polufinale se igra 27. i 28. travnja te uzvrati 4. i 5. svibnja.

Tko može na koga u četvrtfinalu Lige prvaka?

Nositelja u ovoj fazi više nema, kao ni geografskih restrikcija. Što znači da se mogu sučeliti dvije momčadi iz iste države, one koje su bile u istoj skupini u prvom krugu, a nema više u ždrijebu onih koje bi zbog političkih odnosa država zahtijevale dirigiran ždrijeb.

Ukratko: svatko može na svakoga. U četvrtfinale su se plasirali:

  • Bayern (Njemačka)
  • Borussia Dortmund (Njemačka)
  • Chelsea (Engleska)
  • Liverpool (Engleska)
  • Manchester City (Engleska)
  • Paris SG (Francuska)
  • Porto (Portugal)
  • Real Madrid (Španjolska)

Gdje se igra finale Lige prvaka?

Finale Lige prvaka 29. svibnja 2021. ugostit će Olimpijski stadion Atatürk u Istanbulu.

Eh sad, obično je, kad je riječ o domaćinima tako velikih događaja, ključan podatak o kapacitetu. No, Uefine se utakmice i dalje igraju bez publike i nema naznaka da će se to promijeniti u narednih nešto više od dva mjeseca. Pa podatak da stadion prima 76.761 gledatelja zapravo u ovom kontekstu ne znači ništa.

Taj je stadion 2005. ugostio najspektakularnije finale Lige prvaka, kad je Liverpool osvojio pehar preokretom protiv Milana. Talijani su na poluvremenu vodili 3-0, "crveni" su to stigli i na jedanaesterce pobijedili.

Istanbul je prvotno dobio domaćinstvo Lige prvaka 2020., ali kako se završnica prošle sezone zbog pandemije cijela odigrala u Lisabonu, Turci su dobili ovogodišnje finale.

Koji su Hrvati ostali u Ligi prvaka?

Osam godina traje sad već gotovo nestvarno briljantan niz hrvatskih nogometaša, osam godina za redom Hrvatska ima osvajača Lige prvaka. Od Mandžukića s Bayernom 2013., Modrića s Realom 2014. i Rakitića s Barcelonom 2015., preko Modrića i Kovačića s Realom triput za redom, do Lovrena s Liverpoolom 2019. i Perišića s Bayernom prošle godine.

Ove sezone ni jedan od najvećih favorita nema Hrvata u svojim redovima. Štoviše, godinama smo ih u četvrtfinalu imali osjetno više. Sad će niz nastojati nastaviti samo dvojica: Luka Modrić u Realu i Mateo Kovačić u Chelseaju.

Šanse im nisu bajne, ali... Real je Real, a Luka gotovo pa u životnoj formi.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ForzaFiumeFOF 18.03.2021.

    Bayern ovo uzima

  • Firefox_1 18.03.2021.

    Bayern je gotovo savršena momčad i najveći favorit za naslov. PSG i Man C. su igrački najkvalitetniji, ali nemaju kompaktnost, čvrstinu i rutinu kao Bayern, Real ili Liverpool. Porto je nezgodan i može dobiti svakoga. Borussia D. ima svježine i kvalitete, ali ne za sam vrh. Chelsea je moj pritajeni favorit. Momčad djeluje nepobjedivo. Imaju svježinu, kvalitetu, kompaktnost, raznovrsnost i djeluju rutinski na terenu. Uz Bayern najveći favoriti za naslov.

  • mihic82 18.03.2021.

    Jel se gase ovi Planet Sport programi sad kada izgube prijenos LP. Zakonom ih treba zabraniti

Komentiraj...
Vidi sve komentare