Obavijesti

Sport

Komentari 40

Liga prvaka: Kad je ždrijeb, tko igra u četvrtfinalu, tko može na koga, koji su Hrvati ostali...

Liga prvaka: Kad je ždrijeb, tko igra u četvrtfinalu, tko može na koga, koji su Hrvati ostali...

Godinama je Hrvatska imala više nogometaša u ovoj fazi, u zadnjih osam godina neki je hrvatski nogometaš osvajao Ligu prvaka, sad su nam ostali tek Modrić i Kovačić

VIDEO

Osmina finala rastegnula se na više od mjesec dana i Liga prvaka došla je do četvrtfinala.

S jednim velikim iznenađenjem koje je potpisao Porto izbacivši Juventus, te još jednim velikanom koji je završio svoj put - Barcelonom. Nju je izbacio Paris SG. A prvi put nakon pet godina u četvrtfinalu nema ni jednog talijanskog kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Luka Modrić 01:38

Ostalo je, dakle, osam najboljih u lovu na pehar. Kladionice opet najveće šanse daju Bayernu i Manchester Cityju. Problem je jedino što bi se oni mogli sučeliti već u idućoj fazi...

Kad je ždrijeb Lige prvaka?

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Lazio

Ždrijeb četvrtfinala je u petak, 19. ožujka, od 12 sati u Nyonu. Prenosit će ga Planet sport. Prve se utakmice igraju 6. i 7. travnja, a uzvratne 13. i 14. travnja.

No, odmah nakon četvrtfinala, ždrijebat će se i polufinala, pa ćemo odmah znati kakav put do finala ima svih osam preostalih klubova.

Polufinale se igra 27. i 28. travnja te uzvrati 4. i 5. svibnja.

Tko može na koga u četvrtfinalu Lige prvaka?

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester City v Borussia Moenchengladbach

Nositelja u ovoj fazi više nema, kao ni geografskih restrikcija. Što znači da se mogu sučeliti dvije momčadi iz iste države, one koje su bile u istoj skupini u prvom krugu, a nema više u ždrijebu onih koje bi zbog političkih odnosa država zahtijevale dirigiran ždrijeb.

Ukratko: svatko može na svakoga. U četvrtfinale su se plasirali:

  • Bayern (Njemačka)
  • Borussia Dortmund (Njemačka)
  • Chelsea (Engleska)
  • Liverpool (Engleska)
  • Manchester City (Engleska)
  • Paris SG (Francuska)
  • Porto (Portugal)
  • Real Madrid (Španjolska)

Gdje se igra finale Lige prvaka?

Finale Lige prvaka 29. svibnja 2021. ugostit će Olimpijski stadion Atatürk u Istanbulu.

Eh sad, obično je, kad je riječ o domaćinima tako velikih događaja, ključan podatak o kapacitetu. No, Uefine se utakmice i dalje igraju bez publike i nema naznaka da će se to promijeniti u narednih nešto više od dva mjeseca. Pa podatak da stadion prima 76.761 gledatelja zapravo u ovom kontekstu ne znači ništa.

Taj je stadion 2005. ugostio najspektakularnije finale Lige prvaka, kad je Liverpool osvojio pehar preokretom protiv Milana. Talijani su na poluvremenu vodili 3-0, "crveni" su to stigli i na jedanaesterce pobijedili.

Istanbul je prvotno dobio domaćinstvo Lige prvaka 2020., ali kako se završnica prošle sezone zbog pandemije cijela odigrala u Lisabonu, Turci su dobili ovogodišnje finale.

Koji su Hrvati ostali u Ligi prvaka?

Osam godina traje sad već gotovo nestvarno briljantan niz hrvatskih nogometaša, osam godina za redom Hrvatska ima osvajača Lige prvaka. Od Mandžukića s Bayernom 2013., Modrića s Realom 2014. i Rakitića s Barcelonom 2015., preko Modrića i Kovačića s Realom triput za redom, do Lovrena s Liverpoolom 2019. i Perišića s Bayernom prošle godine.

Ove sezone ni jedan od najvećih favorita nema Hrvata u svojim redovima. Štoviše, godinama smo ih u četvrtfinalu imali osjetno više. Sad će niz nastojati nastaviti samo dvojica: Luka Modrić u Realu i Mateo Kovačić u Chelseaju.

Šanse im nisu bajne, ali... Real je Real, a Luka gotovo pa u životnoj formi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju