To je to što me zanima!

Livaković je ostao bez ocjene?! Nova vrhunska partija Ademija, oduševili Moharrami i Gvardiol

U Nizozemskoj je još jednom oduševila - obrana. Lauritsen i Theophile djeluju besprijekorno, Moharrami je odigrao najbolju europsku utakmicu za Dinamo, a Gvardiol je klasa o kojoj će se pričati...
Vidi originalni članak

Dinamo je odigrao još jednu veliku europsku utakmicu, u Rotterdamu s 2-0 svladao Feyenoord. Zagrepčani su tako stigli i do 12. utakmice u grupnoj fazi Europske lige bez poraza, a po drugi put (u posljednje tri sezone) izborili su i europsko proljeće. Strijelci za "modre" bili su Petković (11m) i Majer, a pogledajmo kako su igrali igrači Dinama u Nizozemskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci u Rotterdamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dominik Livaković (-) - U prvom dijelu, pa i cijeloj utakmici nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju, Dinamova je obrana bila sjajna, pa vratar "modrih" nije trebao niti reagirati. U tom je periodu imao jedno krivo ispucavanje. No, "modri" su bili toliko uvjerljivi da je Livaković ovoga puta ostao bez ocjene.

Sadegh Moharrami (7,5) - Lakoćom se nosio s hitronogim Narsinghom, ubacivao se ispred njega, uzimao mu lopte. U Rotterdamu nije bio napadački orijentiran. Dugo ga nismo gledali u tako kvalitetnom obrambenom izdanju.

Rasmus Lauritsen (7,5) - Baš veliko pojačanje Dinamove obrane, moćan u skoku, besprijekoran na zemlji, uvijek na prvoj lopti, redovito u bloku. Da, Dinamo je u njemu dobio pravog igrača, to se pokazalo i u Nizozemskoj. Dinamo i dalje ima najbolju obranu ove europske sezone.

Kevin Theophile-Catherine (7,5) - Odigrao najbolju europsku partiju ove sezone, nije imao baš nikakvih problema niti s Linssenom niti s Bannisom. Jednostavno, Theophile je fizički presnažan, ali već i dovoljno iskusan za ovakve dvoboje. Rano je požutio, ali mirno odradio utakmicu do kraja.

Joško Gvardiol (8) - Još jednom vrlo dominantan. Krilni igrači Feyenoorda, pa ni njihov kapetan Berghuis nisu našli načina kako probiti najmlađeg prvotimca Dinama. A Gvardiol je bio aktivan i prema naprijed, vukao kontranapade, i na beku igra sve sigurnije i opuštenije. Velika, velika nada hrvatskog nogometa.

Kristijan Jakić (7) - Opet je igrao klasičnog korektora veznog reda, taktički sve odradio uredno, iako je jednom opasno "izvisio" u prvom dijelu. Ima problema s predajom lopte, puno učinkovitiji kada igra jednostavno, prvom do sebe. Odlično kontrolira prostor ispred zadnje linije "modrih".

Arijan Ademi (8,5) - Kapetan je opet odigrao strašnu utakmicu, ima velike zasluge kod oba su gola Dinama. Prvo se u čistoj situaciji pred gostujućim vratima nije se odlučio za udarac, već loptu pametno odložio za usamljenog Kastratija poslije čega je bio penal. I kod drugog gola se sjajno ubacio pored dva domaća braniča, pa povratno ostavio loptu za strijelca Majera. Opet nije zabio, ali je opet bio najbolji na terenu.

Lirim Kastrati (7,5) - Bio je prilično nevidljiv većim dijelom prvoga poluvremena, a onda je izborio penal. Prvo je njegov udarac obranio domaći golman Marsman, a u nastavku te akcije pokupio ga je Kokcu. Sudjelovao i u akciji za drugi gol, na desnoj strani lijepo duplim pasom izbacio pola domaće obrane.

od 89. Dino Perić (-) - Ušao u samoj završnici, dodatno ojačati skok igru, ostao bez konkretnijeg učinka.

Lovro Majer (8) - Prilično razigran, često s loptom u nogama, opet među najboljima na terenu. Prije prvog gola za Dinamo, lijepo se ubacio iz drugog plana, pa prizemnim dodavanjem pronašao Ademija. Početkom drugoga dijela je i zabio, prvo je odigrao dupli pas s Kastratijem, odigrao Petkovića, pa mirno sačekao kraj akcije i zabio za 2-0.

od 64. Bartol Franjić (7) - Ušao dodatno ojačati veznu liniju, donijeti "modrima" stabilnost, skok i "fiziku". Mladi veznjak je "zgusnuo" sredinu, učvrstio blok pred obrambenom četvorkom, Ademi je tada zaigrao malo ofenzivnije. 

Luka Ivanušec (7) - Započeo akciju iz koje je Dinamo poveo, on je na lijevoj strani proigrao Majera. Begrhuis je s njegove strane često ulazio prema sredini, Ivanušec se tu puno trošio u defenzivnim situacijama. Razigran i u nastavku, Zoran Mamić je s njim ovoga puta - pogodio...

od 71. Mislav Oršić (-) - Iznenađujuće se našao na klupi, pa se rastrčao uz lijevu aut-liniju u posljednjih 20-ak minuta. Ostao bez opasnijeg pokušaja prema domaćim vratima, ali premalo igrao za ocjenu.

Bruno Petković (7,5) - Vodio veliku bitku sa stoperima Feyenoorda, ali ju je i dobio. Dominirao je zračnim duelima, krajem prvoga dijela mirno iskoristio kazneni udarac. Imao veliku ulogu i kod drugog gola, lijepo je dubinski proigrao Ademija koji je asistirao za Majera. Mogao zabiti i poslije ubačaja Kastratija, ali je iz sjajne situacije promašio loptu.

od 89. Marko Tolić (-) - Ušao u samoj završnici dvoboja, ostao bez konkretnijeg učinka. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • smradac12345 04.12.2020.

    Ademi top igrac opet ce mamici zaradit

  • dubin9 04.12.2020.

    Po meni najbolji Moharami. Ali, zašto  nije predložen Lauritsen?

  • hans1978 03.12.2020.

    Onaj filing kad u zadnjem kolu možeš i izgubiti, opet si prvi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare