Obavijesti

Sport

Komentari 27

Livaković je ostao bez ocjene?! Nova vrhunska partija Ademija, oduševili Moharrami i Gvardiol

Livaković je ostao bez ocjene?! Nova vrhunska partija Ademija, oduševili Moharrami i Gvardiol
4

U Nizozemskoj je još jednom oduševila - obrana. Lauritsen i Theophile djeluju besprijekorno, Moharrami je odigrao najbolju europsku utakmicu za Dinamo, a Gvardiol je klasa o kojoj će se pričati...

VIDEO

Dinamo je odigrao još jednu veliku europsku utakmicu, u Rotterdamu s 2-0 svladao Feyenoord. Zagrepčani su tako stigli i do 12. utakmice u grupnoj fazi Europske lige bez poraza, a po drugi put (u posljednje tri sezone) izborili su i europsko proljeće. Strijelci za "modre" bili su Petković (11m) i Majer, a pogledajmo kako su igrali igrači Dinama u Nizozemskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci u Rotterdamu

Pokretanje videa...

Vatreni doček za dinamovce u Rotterdamu 00:30

Dominik Livaković (-) - U prvom dijelu, pa i cijeloj utakmici nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju, Dinamova je obrana bila sjajna, pa vratar "modrih" nije trebao niti reagirati. U tom je periodu imao jedno krivo ispucavanje. No, "modri" su bili toliko uvjerljivi da je Livaković ovoga puta ostao bez ocjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sadegh Moharrami (7,5) - Lakoćom se nosio s hitronogim Narsinghom, ubacivao se ispred njega, uzimao mu lopte. U Rotterdamu nije bio napadački orijentiran. Dugo ga nismo gledali u tako kvalitetnom obrambenom izdanju.

Rasmus Lauritsen (7,5) - Baš veliko pojačanje Dinamove obrane, moćan u skoku, besprijekoran na zemlji, uvijek na prvoj lopti, redovito u bloku. Da, Dinamo je u njemu dobio pravog igrača, to se pokazalo i u Nizozemskoj. Dinamo i dalje ima najbolju obranu ove europske sezone.

Kevin Theophile-Catherine (7,5) - Odigrao najbolju europsku partiju ove sezone, nije imao baš nikakvih problema niti s Linssenom niti s Bannisom. Jednostavno, Theophile je fizički presnažan, ali već i dovoljno iskusan za ovakve dvoboje. Rano je požutio, ali mirno odradio utakmicu do kraja.

Joško Gvardiol (8) - Još jednom vrlo dominantan. Krilni igrači Feyenoorda, pa ni njihov kapetan Berghuis nisu našli načina kako probiti najmlađeg prvotimca Dinama. A Gvardiol je bio aktivan i prema naprijed, vukao kontranapade, i na beku igra sve sigurnije i opuštenije. Velika, velika nada hrvatskog nogometa.

Rotterdam: Dinamo i Feyenoord igraju utakmicu 5. kola UEFA Europske lige

Kristijan Jakić (7) - Opet je igrao klasičnog korektora veznog reda, taktički sve odradio uredno, iako je jednom opasno "izvisio" u prvom dijelu. Ima problema s predajom lopte, puno učinkovitiji kada igra jednostavno, prvom do sebe. Odlično kontrolira prostor ispred zadnje linije "modrih".

Arijan Ademi (8,5) - Kapetan je opet odigrao strašnu utakmicu, ima velike zasluge kod oba su gola Dinama. Prvo se u čistoj situaciji pred gostujućim vratima nije se odlučio za udarac, već loptu pametno odložio za usamljenog Kastratija poslije čega je bio penal. I kod drugog gola se sjajno ubacio pored dva domaća braniča, pa povratno ostavio loptu za strijelca Majera. Opet nije zabio, ali je opet bio najbolji na terenu.

Lirim Kastrati (7,5) - Bio je prilično nevidljiv većim dijelom prvoga poluvremena, a onda je izborio penal. Prvo je njegov udarac obranio domaći golman Marsman, a u nastavku te akcije pokupio ga je Kokcu. Sudjelovao i u akciji za drugi gol, na desnoj strani lijepo duplim pasom izbacio pola domaće obrane.

od 89. Dino Perić (-) - Ušao u samoj završnici, dodatno ojačati skok igru, ostao bez konkretnijeg učinka.

Rotterdam: Dinamo i Feyenoord igraju utakmicu 5. kola UEFA Europske lige

Lovro Majer (8) - Prilično razigran, često s loptom u nogama, opet među najboljima na terenu. Prije prvog gola za Dinamo, lijepo se ubacio iz drugog plana, pa prizemnim dodavanjem pronašao Ademija. Početkom drugoga dijela je i zabio, prvo je odigrao dupli pas s Kastratijem, odigrao Petkovića, pa mirno sačekao kraj akcije i zabio za 2-0.

od 64. Bartol Franjić (7) - Ušao dodatno ojačati veznu liniju, donijeti "modrima" stabilnost, skok i "fiziku". Mladi veznjak je "zgusnuo" sredinu, učvrstio blok pred obrambenom četvorkom, Ademi je tada zaigrao malo ofenzivnije. 

Luka Ivanušec (7) - Započeo akciju iz koje je Dinamo poveo, on je na lijevoj strani proigrao Majera. Begrhuis je s njegove strane često ulazio prema sredini, Ivanušec se tu puno trošio u defenzivnim situacijama. Razigran i u nastavku, Zoran Mamić je s njim ovoga puta - pogodio...

od 71. Mislav Oršić (-) - Iznenađujuće se našao na klupi, pa se rastrčao uz lijevu aut-liniju u posljednjih 20-ak minuta. Ostao bez opasnijeg pokušaja prema domaćim vratima, ali premalo igrao za ocjenu.

Bruno Petković (7,5) - Vodio veliku bitku sa stoperima Feyenoorda, ali ju je i dobio. Dominirao je zračnim duelima, krajem prvoga dijela mirno iskoristio kazneni udarac. Imao veliku ulogu i kod drugog gola, lijepo je dubinski proigrao Ademija koji je asistirao za Majera. Mogao zabiti i poslije ubačaja Kastratija, ali je iz sjajne situacije promašio loptu.

od 89. Marko Tolić (-) - Ušao u samoj završnici dvoboja, ostao bez konkretnijeg učinka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener