To je to što me zanima!

Livi, majstore! Pogledajte kako je skinuo četvrti penal u sezoni

Cijele prošle sezone obranio je dva, tri godine prije toga nijedan, a ove sezone u samo tri mjeseca čak četiri. Feyenoord je bio novi klub na popisu onih kojima je Livaković skinuo penal
Vidi originalni članak

Steven Berghuis (28), kapetan Feyenoorda, nizozemski reprezentativac i krilni napadač koji vrijedi 14 milijuna eura, stavio je u osmoj minuti loptu na bijelu točku i opalio svom snagom, ali nije svladao Dominika Livakovića (25).

Golman Dinama bacio se u lijevu stranu i rukama uspio zatvoriti šut, obranivši tako 12. penal u karijeri, već četvrti ove sezone. ispravio je tako pogrešku suigrača Kristijana Jakića koji je, u pokušaju da izbije loptu, opalio po nogama Marka Diemersa.

POGLEDAJTE VIDEO: Poštarova poruka za Livakovića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čitao je Livi ranije penal Cipriana Deaca u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Cluja, kasnije i Catalinu Golofci u raspucavanju koje su "modri" dramatično prošli s čovjekom manje.

Livaković je samo četiri dana kasnije ponovno skinuo penal, ovaj put u domaćoj pobjedi nad Osijekom 4-1, kad je u 42. minuti pročitao pokušaj Ante Majstorovića.

DINAMO - FEYENOORD 0-0 'Nula' na pustom Maksimiru: Dinamo propustio kazniti sve Feyenoordove promašaje...

"Jedinica" hrvatske reprezentacije početkom prošle sezone skinuo je penal i  Myrtu Uzuniju u domaćoj pobjedi nad Lokomotivom 3-0.

Druge je penale Livaković skidao još za vrijeme boravka u Zagrebu. Antonio Mršić, Sokol Cikalleshi, Petar Brlek, Tino-Sven Sušić, Zvonko Pamić, Mijo Caktaš i Muzafer Ejupi, svima njima Dominik je branio s 11 metara od 2013. do 2016.

LEGENDARNI MLADEN RAMLJAK Osvojio je europske trofeje i s Dinamom i s Feyenoordom pa poginuo u prometnoj nesreći

U reprezentaciji još čeka na prvu obranu penala, pucali su mu doduše samo jedan, Olivier Giroud u Parizu prošli mjesec, u porazu "vatrenih" od Francuza 4-2. Primio je s bijele točke 32 gola, a obranom penala Feyenoordu došao do 11. obrane u 43. pokušaju.

Berghuis je, s druge strane, promašio peti penal u karijeri u 23. pokušaju.

Šteta što se Liviju nisu pridružili i napadači u odličnoj predstavi, završilo je s mršavih 0-0.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Livakovićevu obranu penala protiv Feyenoorda možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Irving 23.10.2020.

    Ništa bez Bosanaca.

  • Silius 23.10.2020.

    Čvrsta reprezentativna jedinica ,nema rasprave .

  • domo 22.10.2020.

    Novi Ladić is born😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare