To je to što me zanima!

Ljubić ponovno junak derbija, Petko 'valjao' prijatelja Simića

Marin Ljubić je u prvome derbiju bio najbolji na travnjaku, a tako je bilo i sad. On je svojim obranama donio Hajduku četiri boda u dva derbija s Dinamom. Kod Dinama je najbolji bio Bruno Petković
Vidi originalni članak

Dinamo i Hajduk su u najvećem hrvatskom derbiju u Maksimiru odigrali 1-1. Dinamo je poveo autogolom Ismajlija, a bod je gostima donio Mijo Caktaš. Kapetan Hajduka je sam izborio i zabio penal. Tragičar Dinama na kraju je bio Marin Leovac, a junaci Splićana bili su kapetan Caktaš i sjajni golman Marin Ljubić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo

Dominik Livaković 6 - Imao je malo posla, kod penala nije mogao ništa. Bio je to sjajan udarca Caktaša. Onakav udarac ne bi obranili on i Zagorac zajedno. 

Mario Šitum 6 - Zaigrao je na desnom boku umjesto Petra Stojanovića. Odradio je solidan posao. On je ratnik Nenada Bjelice, igrač kojemu Dinamov trener baš jako vjeruje. 

Emir Dilaver 6,5 - On je bio standardno dobar, stup Dinamove obrane. Dobio je puno duela, odnio puno lopti u skokovima. Rijetko kiksa, tako je bilo u derbiju.

Dino Perić 7 - Dino je doista izrastao u kvalitetnog i odličnog stopera. Odradio je dobar posao u obrani, a nekoliko je puta u svojem stilu odnio loptu i naprijed. Visok, a sjajno barata loptom. Kako je samo spasio Dinamov gol od kontre u prvome dijelu.

Marin Leovac 5,5 - Dosta ga je bilo u napadu, trudio se, puno probijao, ali ostat će zapamćen samo po penalu. Lopta ga je pogodila u ruku, sve je bilo često. Mogao se i bolje postaviti kod udarca Mije Caktaša.

Nikola Moro 6 - Nije bilo kapetana Arijana Ademija, pa je Moro bio Dinamov "motor". Dobar u prvome dijelu, solidan u drugom. 

Damian Kadzior 6,5 - Nije Poljak zabio kao u derbiju prije 11 mjeseci u Maksimiru, ali odigrao je jako dobru utakmicu. Njegovi ubačaji iz prekida bila su jako opasni za obranu "bilih". 

Luka Ivanušec 6 - Imao je nekoliko sjajnih poteza i prodora. Nema što, vidi se da zna, ali promašio je veliku priliku kod 1-0. Bio je to zicer, a on je pogodio vanjsku stranu mreže. Izgubio i loptu prije gola Hajduka. 

Dani Olmo 6,5 - I u derbiju pokazao klasu. Nekoliko sjajnih prodora, nekoliko sjajnih dodavanja. Nije imao sreće u završnici. Blokirali su ga braniči Hajduka, a ostalo je zaustavljao sjajni Ljubić.

Mislav Oršić 6 - Od njega smo ipak naviknuli na bolje partije. No, ima i Mislav pravo na jednu solidnu utakmicu. Nije podbacio, ali nije ni ostavio dojam kakav se od njega očekivao. 

Bruno Petković 7 - Imao je nekoliko briljantnih poteza, ali nedostajao je gol. Njegove zasluge kod gola Dinama su velike, sjajni driblinzi, dokaz sjajne forme i klase. Šteta za Dinamo što nije zabio kod 0-0. Izbacio je iz igre prijatelja Simića, ali mu je Ljubić sjajno obranio.

Izet Hajrović (od 73. minute) - igrao premalo za ocjenu

Lovro Majer (od 78.  minute) - 5,5 - Probao je, imao i jedan udarac. Solidno za minutažu koju je dobio. 

Iyayi Atiemwen (od 87. minute) - igrao premalo za ocjenu

Hajduk:

Marin Ljubić 8 - Bio je mladi golman Hajduka junak prvoga derbija ove sezone, a svakako je junak i drugog. Imao je nekoliko sjajnih, maestralnih obrana. Pogotovo udarac Brune Petkovića. Bilo je to briljantno. Junačina "bilih", zaslužio je i dodatnu premiju za sjajne obrane u oba derbija ove sezone. 

Josip Bašić 6 - S njim je Damir Burić iznenadio na desnom boku. Na početku utakmice se baš i nije snašao, ali je onda u nastavku utakmice zaigrao puno bolje. 

Ardian Ismajli 5 - Zabio je autogol, dobio je žuti karton, muku je mučio s napadom Dinama. Morao je puno bolje reagirati kod kornera iz kojega je Dinamo poveo. Bruno Petković ga je nadmudrio. 

Stefan Simić 5,5 - Kako ga je samo "zavaljao" prijatelj Bruno. Spasio je Simića tada sjajnom obranom golmanom Ljubić. Mučio se s Petkovićem, stalno je gubio duele. 

David Čolina 6 - Odradio je solidan posao na lijevom boku. Na početku je imao puno problema, ali u nastavku utakmice se ipak stabilizirao.

Darko Nejašmić 6,5 - Bio je upitan cijeli tjedan, ali na kraju je stisnuo zube. Odigrao je 65 minuta i ostavio dobar dojam u vezi. Bio je jedan od najboljih hajdukovaca. 

Stanko Jurić 6 - Borio se, trudio se, ostavio je solidan dojam u veznom redu. Bilo je to dobro Jurićevo izdanje. 

Anthony Kalik 5,5 - Plesao je na rubu isključenja. Nije napravio ništa previše pamtljivo u derbiju. Dosta trke i truda, ništa posebno. 

Mijo Caktaš 7 - Zabio je gol u posljednjem derbiju u Maksimiru. Tada je ublažio poraz, a sad je "bilima" donio veliki bod. Izborio je penal, zabio je penal. Bila je to bomba iz penala. Fenomenalno izveden udarac s bijele točke kapetana Hajduka. 

Bassel Jradi 5,5 - Uspio je dobiti poneki duel, ali bilo je to premalo od njega. Burić ga je povukao iz igre nakon desetak minuta drugog poluvremena. Čisti prosjek. 

Samuel Eduok 5 - Od njega se očekivalo puno više. Zaustavila ga je obrana Dinama. Nije napravio ništa po čemu će pamtiti ovaj derbi. Tek je jednom probio stranu, ali na kraju ništa nije napravio u toj akciji. 

Marin Jakoliš (od 56. minute) - 5 - Dobio je više od pola sata, ali nije ništa uspio napraviti. Pokušavao, ali neuspješno.

Tonio Teklić (od 65. minute) - igrao premalo za ocjenu

Hamza Barry - (od 86. minute) - igrao premalo za ocjenu

Idi na 24sata

Komentari 44

  • nostradamus 22.11.2019.

    Ne znam zasto Bjelica ne koristi onog Svicarca na beku, treba mu dati malo vise prilika. Ok, mozda ceka da odradi pripreme, da prosje period adaptacije, mnogi nasi igraci kada odu van ne krenu odmah u prvih 11. Treba respektirati starosijedioce, ali vise prilika bi ipak icekivao. Ista stvar je i sa Pintom.

  • intellectus 22.11.2019.

    Modre volim, ali činjenica JE, Ljubić je donio Hajduku bod, bravo Ljubić-u.

  • legija2 22.11.2019.

    hajduk II -dinamo 1:1 hahahahahhaha i još oba gola dali hajdukovci hahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare