Obavijesti

Sport

Komentari 44

Ljubić ponovno junak derbija, Petko 'valjao' prijatelja Simića

Ljubić ponovno junak derbija, Petko 'valjao' prijatelja Simića
1

Marin Ljubić je u prvome derbiju bio najbolji na travnjaku, a tako je bilo i sad. On je svojim obranama donio Hajduku četiri boda u dva derbija s Dinamom. Kod Dinama je najbolji bio Bruno Petković

VIDEO

Dinamo i Hajduk su u najvećem hrvatskom derbiju u Maksimiru odigrali 1-1. Dinamo je poveo autogolom Ismajlija, a bod je gostima donio Mijo Caktaš. Kapetan Hajduka je sam izborio i zabio penal. Tragičar Dinama na kraju je bio Marin Leovac, a junaci Splićana bili su kapetan Caktaš i sjajni golman Marin Ljubić.

Pokretanje videa...

01:05

Dinamo

Dominik Livaković 6 - Imao je malo posla, kod penala nije mogao ništa. Bio je to sjajan udarca Caktaša. Onakav udarac ne bi obranili on i Zagorac zajedno. 

Mario Šitum 6 - Zaigrao je na desnom boku umjesto Petra Stojanovića. Odradio je solidan posao. On je ratnik Nenada Bjelice, igrač kojemu Dinamov trener baš jako vjeruje. 

Emir Dilaver 6,5 - On je bio standardno dobar, stup Dinamove obrane. Dobio je puno duela, odnio puno lopti u skokovima. Rijetko kiksa, tako je bilo u derbiju.

Dino Perić 7 - Dino je doista izrastao u kvalitetnog i odličnog stopera. Odradio je dobar posao u obrani, a nekoliko je puta u svojem stilu odnio loptu i naprijed. Visok, a sjajno barata loptom. Kako je samo spasio Dinamov gol od kontre u prvome dijelu.

Marin Leovac 5,5 - Dosta ga je bilo u napadu, trudio se, puno probijao, ali ostat će zapamćen samo po penalu. Lopta ga je pogodila u ruku, sve je bilo često. Mogao se i bolje postaviti kod udarca Mije Caktaša.

Nikola Moro 6 - Nije bilo kapetana Arijana Ademija, pa je Moro bio Dinamov "motor". Dobar u prvome dijelu, solidan u drugom. 

Damian Kadzior 6,5 - Nije Poljak zabio kao u derbiju prije 11 mjeseci u Maksimiru, ali odigrao je jako dobru utakmicu. Njegovi ubačaji iz prekida bila su jako opasni za obranu "bilih". 

Luka Ivanušec 6 - Imao je nekoliko sjajnih poteza i prodora. Nema što, vidi se da zna, ali promašio je veliku priliku kod 1-0. Bio je to zicer, a on je pogodio vanjsku stranu mreže. Izgubio i loptu prije gola Hajduka. 

Dani Olmo 6,5 - I u derbiju pokazao klasu. Nekoliko sjajnih prodora, nekoliko sjajnih dodavanja. Nije imao sreće u završnici. Blokirali su ga braniči Hajduka, a ostalo je zaustavljao sjajni Ljubić.

Mislav Oršić 6 - Od njega smo ipak naviknuli na bolje partije. No, ima i Mislav pravo na jednu solidnu utakmicu. Nije podbacio, ali nije ni ostavio dojam kakav se od njega očekivao. 

Bruno Petković 7 - Imao je nekoliko briljantnih poteza, ali nedostajao je gol. Njegove zasluge kod gola Dinama su velike, sjajni driblinzi, dokaz sjajne forme i klase. Šteta za Dinamo što nije zabio kod 0-0. Izbacio je iz igre prijatelja Simića, ali mu je Ljubić sjajno obranio.

Izet Hajrović (od 73. minute) - igrao premalo za ocjenu

Lovro Majer (od 78.  minute) - 5,5 - Probao je, imao i jedan udarac. Solidno za minutažu koju je dobio. 

Iyayi Atiemwen (od 87. minute) - igrao premalo za ocjenu

Hajduk:

Marin Ljubić 8 - Bio je mladi golman Hajduka junak prvoga derbija ove sezone, a svakako je junak i drugog. Imao je nekoliko sjajnih, maestralnih obrana. Pogotovo udarac Brune Petkovića. Bilo je to briljantno. Junačina "bilih", zaslužio je i dodatnu premiju za sjajne obrane u oba derbija ove sezone. 

Josip Bašić 6 - S njim je Damir Burić iznenadio na desnom boku. Na početku utakmice se baš i nije snašao, ali je onda u nastavku utakmice zaigrao puno bolje. 

Ardian Ismajli 5 - Zabio je autogol, dobio je žuti karton, muku je mučio s napadom Dinama. Morao je puno bolje reagirati kod kornera iz kojega je Dinamo poveo. Bruno Petković ga je nadmudrio. 

Stefan Simić 5,5 - Kako ga je samo "zavaljao" prijatelj Bruno. Spasio je Simića tada sjajnom obranom golmanom Ljubić. Mučio se s Petkovićem, stalno je gubio duele. 

David Čolina 6 - Odradio je solidan posao na lijevom boku. Na početku je imao puno problema, ali u nastavku utakmice se ipak stabilizirao.

Darko Nejašmić 6,5 - Bio je upitan cijeli tjedan, ali na kraju je stisnuo zube. Odigrao je 65 minuta i ostavio dobar dojam u vezi. Bio je jedan od najboljih hajdukovaca. 

Stanko Jurić 6 - Borio se, trudio se, ostavio je solidan dojam u veznom redu. Bilo je to dobro Jurićevo izdanje. 

Anthony Kalik 5,5 - Plesao je na rubu isključenja. Nije napravio ništa previše pamtljivo u derbiju. Dosta trke i truda, ništa posebno. 

Mijo Caktaš 7 - Zabio je gol u posljednjem derbiju u Maksimiru. Tada je ublažio poraz, a sad je "bilima" donio veliki bod. Izborio je penal, zabio je penal. Bila je to bomba iz penala. Fenomenalno izveden udarac s bijele točke kapetana Hajduka. 

Bassel Jradi 5,5 - Uspio je dobiti poneki duel, ali bilo je to premalo od njega. Burić ga je povukao iz igre nakon desetak minuta drugog poluvremena. Čisti prosjek. 

Samuel Eduok 5 - Od njega se očekivalo puno više. Zaustavila ga je obrana Dinama. Nije napravio ništa po čemu će pamtiti ovaj derbi. Tek je jednom probio stranu, ali na kraju ništa nije napravio u toj akciji. 

Marin Jakoliš (od 56. minute) - 5 - Dobio je više od pola sata, ali nije ništa uspio napraviti. Pokušavao, ali neuspješno.

Tonio Teklić (od 65. minute) - igrao premalo za ocjenu

Hamza Barry - (od 86. minute) - igrao premalo za ocjenu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani