To je to što me zanima!

Luda proslava navijača i igrača Manchester Cityja na Etihadu

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka gledali smo zaista "lude" scene kada su se navijači domaće ekipe spustili na teren kako bi proslavili titulu sa svojim igračima
Vidi originalni članak

Manchester City je odigrao svoju prvu utakmicu na Etihadu otkako su osigurali naslov prvaka engleske što je značilo veliko slavlje za igrače i navijače Građana na Etihadu. 

Iako nisu poznati po tome da im je stadion pun, na utakmici protiv Swanseaja su i navijači Cityja pokazali da mogu napuniti tribine Etihada. Kapacitet njihovog stadiona je 55 097, a na utakmici protiv Swanseaja se na tribinama nalazilo 54.387 navijača što je zaista impresivan podatak.

Igrači domaće ekipe su se zahvalili navijačima na sjajnom odazivu još jednom savršenom partijom i pobjedom 5-0. Mrežu labudova načeo je David Silva već u 12. minuti. Na drugi gol nije se trebalo čekati dugo i već nakon četiri minute Sterling povećava na 2-0. 

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku City pojačava tempo i zabija nova tri gola. Prvo je De Bruyne u 54. minuti povećao vodstvo domaćina na 3-0, a 10 minuta kasnije Bernardo Silva posprema u mrežu odbijenu loptu, nakon što je Fabianski obranio penal Gabrielu Jesusu i postavlja 4-0.

Iako se činilo kako će to biti konačan rezultat, točku na i postavlja upravo Gabriel Jesus u 88. minuti i donosi svojoj ekipi veliku pobjedu 5-0.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka gledali smo zaista "lude" scene kada su se navijači domaće ekipe spustili na teren kako bi proslavili titulu sa svojim igračima. 

- Oko stadiona je vladala iznimno sretna atmosfera, izlazak iz busa je bio nešto posebno zbog velikog broja navijača, ali najvažnija stvar je bila dobra utakmica koju smo odigrali. Moramo se nastaviti dokazivati. Igrači se ne smiju opustiti čak i ako smo osigurali naslov prvaka, moramo nastaviti u istom ritmu kako bismo bili što spremniji za sljedeću sezonu - rekao je Guardiola nakon utakmice.

Da su nastavili s dokazivanje, igrači Manchester Cityja su pokazali tako što su postavili novi rekord po broju pokušaja dodavanja. Igrači Cityja su pokušali 1015 puta dodati jedan drugome čime su postali prva ekipa koja je imala preko 1000 pokušaja dodavanja u jednoj utakmici Premier lige, a točno su dodali čak 942 puta.

Zbog ulaska navijača na teren, Cityju prijeti kazna, ali Guardiola je stao u obranu navijača.

- Nogomet je emotivna igra. Razumijem da navijači moraju biti oprezni, ali oni su željeli podijeliti njihovu sreću s nama. Naravno da je bolje da ostanu na tribinama, ali ja im nikad neću zabraniti da slave zajedno s nama na travnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 24.04.2018.

    Ne moze se rec da oni nemaju navijaca englezi su to kod njih svi imaju navijaci svi su uzivljeni u nogomet pogotovito klub iz drugog najveceg grada.

  • AntonioPetrović_1 23.04.2018.

    "Iako nisu poznati po tome da im je stadion pun" od 2009. su među top 5 najposjecenijih u premiershipu i konstantno su npr. ispred Liverpoola po posjecenosti

  • komentator__Luka 22.04.2018.

    plastični navijači :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare