To je to što me zanima!

Sterling i Kane za četvrtfinale!

Nijemci su imali malu inicijativu u prvom dijelu, ali Englezi idu dalje! Oni su u drugom poluremenu pokazali raskoš iskoristili dvije šanse i mrske im rivale poslali kući u osmini finala
Vidi originalni članak

It's coming home!? Odzvanjali su stihovi poznate pjesme 'hramom nogometa' nakon što su Englezi s 2-0 (0-0) ispratili Nijemce kući s Europskog prvenstva! Izabranici Garetha Southgatea ušli su u četvrtfinale gdje ih čeka bolji iz susreta Švedske i Ukrajine

U prvom poluvremenu vidjeli smo dvije stopostotne šanse - prvo je Werner pokušao zabiti kroz noge Pickfordu, ali nije uspio. Na drugoj je strani Kane prevario sam sebe i upropastio zicer prije poluvremena. No, u nastavku su puno bolji bili Englezi, a živnuli su ulaskom Jacka Grealisha. Veznjak Aston Ville prvo je imao 'predasistenciju' za Shawa koji je asistirao Sterlingu u 75. minuti, a zatim je sam asistirao Kaneu za konačnih 2-0 u 86. minuti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najbolju priliku za izjednačenje Njemačka je imala u 81. minuti kada je Thomas Muller pobjegao engleskoj obrani, izašao sam ispred Jordana Pickforda, ali je pucao pokraj gola. Bila je to prva pobjeda 'Gordog Albiona' protiv 'Elfa' na Wembleyju u posljednjih osam međusobnih susreta, te prva pobjeda u fazi na ispadanje na europskim prvenstvima nakon 1996. kada su dogurali do polufinala.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg ogleda između Švedske i Ukrajine. Nakon što je na posljednja dva EP-a stigla do polufinala, a 2008. bila druga, Njemačka se ovog puta oprašta već u osmini finala.

Bila je to i posljednja utakmica Joachima Löwa na klupi "Elfa" jer će ga nakon ovog EURO-a naslijediti Hansi Flick. Löw je vodio njemačku vrstu od 2006. godine osvojivši svjetski naslov 2014. godine, te treće mjesto 2010. godine.

Idi na 24sata

Komentari 267

  • 30.06.2021.

    Englezi su jedno veliko ćesme od naroda što su i jučer dokazali

  • sitnozubi 30.06.2021.

    ovi odvratni imperijalisti kako jim se otvara još če biti prvaci mrske jim €u ...ni krivi ni dužni al nadam se neće

  • Skyfall 2012 30.06.2021.

    Zašto englezi stalno igraju doma ja to ne mogu shvatiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare