To je to što me zanima!

Ma kakav penal za Dinamo! I to smo dočekali: HNL kolo bez ijedne sudačke pogreške...

Na četiri utakmice Komisija nogometnih sudaca nije čak pronašla ni sporan detalj vrijedan analize, a obje sporne situacije s utakmice Osijek - Dinamo sudac je dobro procijenio
Vidi originalni članak

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavljuje od početka proljetnog dijela sezone sudačku analizu svakoga kola. A ovo zadnje, 25. kolo, nije donijelo ni jednu pogrešku!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jadranski derbi Hajduk - Rijeka (1-3) odsuđen gotovo besprijekorno, s tri utakmice ni jedan sporni detalj, a s drugog derbija, Osijek - Dinamo (1-0), dvije situacije o kojima se može raspravljati. I obje, procjenjuju šefovi sudaca, ispravno dosuđene.

'OKO SOKOLOVO' Strahonja: Vrlo dobra procjena suca što nije sudio penal za Dinamo, bila bi to pogreška

Tako je sudačka analiza 25. kola HNL-a stala u četiri rečenice. S četiri utakmice ni jedan detalj, s one u Gradskom vrtu ova dva (i dvije pohvale Igoru Pajaču):

41. minuta: Ispravna procjena suca utakmice, nema “prekršaja kažnjive igre rukom“ kad lopta pogađa braniča Dinama u ruku koja se nalazi u kontaktu sa suparnikom tijekom borbe za poziciju. Jasnim razmatranjima PNI-e u interpretaciji kažnjive igre rukom,  takav položaj ruke smatra se prirodnim i dozvoljenim. 

ANKETA: BRALIĆEVA RUKA Je li Dinamo oštećen za kazneni udarac u 47. minuti u Osijeku?

46. minuta: Ispravna procjena suca utakmice, nema “prekršaja kažnjive igre rukom“ kad lopta pogađa braniča Osijeka u ruku. Razmatranjima PNI-e u interpretaciji kažnjive igre rukom, položaj ruke u trenutku kontakta lopte i ruke smatra se potpuno prirodnim analizirajući kretnju tijela i činjenicu da ruka niti u jednom trenutku nije povećala obujam tijela braniča.

Bravo, svaka čast! Pa nek nam tako štura bila analiza spornih detalja u svakom kolu...

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Uhljeb_ 02.03.2022.

    Crveni karton nad Franjiću spomenuli nisu.

  • bosanac1990 02.03.2022.

    penal je trebao bit jer ono nije bas prirodna pozicija ruke...al drago mi je da nije suden jer su se pojedini umislili da su zvijezde i da nemoraju nit trcat nit ista.

  • ToniMontana 02.03.2022.

    samo ste zaboravili napisati da je Pajac vise nego ocigledno sudio u korist Dinama...17 prekrsaja Osijeka, 8 prekrsaja Dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare