To je to što me zanima!

'Ma ne nasjedamo na ulogu favorita, imaju opasne igrače'

Mi moramo igrati kao jučer, čvrsto u obrani i mi moramo diktirati igru, a ne oni. Moramo imati i savršenu taktičku disciplinu, da nemamo tehničke pogreške koje će oni kažnjavati, rekao je izbornik Červar...
Vidi originalni članak

Argentina i rukomet? Ah, nema toga tko se neće sjetiti te legendarne 2003. godine. Ivano Balić, Vlado Šola, Petar Metličić su izgubili u prvom kolu SP-a u Portugalu od Argentine, a svi znamo što se dogodilo do kraja turnira. Postali smo svjetski prvaci.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na prvenstvu u Egiptu nam se već zamalo ponovila Argentina u vidu Japana koji nas je pošteno namučio u prvom kolu i uzeo nam bod. No nakon toga su stvari krenule nabolje.

Hrvatska je pobijedila Angolu, Katar i Bahrein, a naše rukometaše u subotu od 18 sati čeka susret protiv Argentine u Kairu, a pobjedom ćemo osigurati prolazak u četvrtfinale.

- Respektiramo protivnike, mora se znati da oni igraju prvu utakmicu sa Simonetom, to je bitan igrač Montpelliera, i igrač koji je na Final Fouru bio proglašen najboljim. Znači 'imaju glavu', imaju vrlo ambicioznu ekipu, nekoliko igrača koji mogu biti opasni. U tranziciji su odlični i opasna je svaka tehnička pogreška koja može biti kažnjena - rekao je izbornik Lino Červar.

U Portugalu 2003. godine Argentinci su bili bolji s 30-29, a prije pet godina na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru su nam skoro nanijeli novi udarac. Imali su napad za vodstvo, ali spasio nas je Domagoj Duvnjak koji je ukrao loptu i izborio sedmerac iz kojeg smo zabili za pobjedu.

Mučili smo se s njima tijekom povijesti i ne smijemo ih ovaj put ni slučajno podcijeniti. Toga je svjestan i izbornik Červar.

- Mi moramo igrati kao jučer, čvrsto u obrani i mi moramo diktirati igru, a ne oni. Moramo imati i savršenu taktičku disciplinu, da nemamo tehničke pogreške koje će oni kažnjavati. Jučer smo imali te pogreške, olako smo izgubili nekoliko lopti, baš u kontri i polukontri - rekao je Červar pa nastavio:

- Taj put nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda nova pjesma. Prvi cilj smo ostvarili, ne igramo više pod pritiskom i pod stresom, jer plasirati se među osam najboljih na svijetu je već dovoljno. To jest uspjeh, nije ono što mi hoćemo, ali ne može se podcijeniti, a onda se mijenjaju naše ambicije - kazao je izbornik.

Hrvatska je na korak od četvrtfinala i ogroman je favorit protiv Argentinaca, ali utakmica protiv Japana nam je pokazala da status favorita baš ništa ne znači. Tako razmišlja i Červar.

- Sad razmišljamo samo o njima i ne nasjedamo na nikakvu ulogu favorita, jer su Južnoamerikanci pokazali da su nezgodni. Oni su, recimo, na prvenstvu dobili Brazil, a mi smo s Brazilom imali vrlo neugodno iskustvo u Njemačkoj 2019. Prema tome, dovoljno smo mudri i inteligentni i bolje je biti koncentriran i spreman nego naivan - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Panac 23.01.2021.

    Danas gubimo .... samo zbog toga što na klupi nemamo pravog trenera !!!

  • 22.01.2021.

    Molin te zapis na dlan koji broj nosi i kako se zove Martinovic, pa ga stavi da igra, ja ti ne zamiram nista, ko zna ocu biti ziv s toliko godina i ocu li biti dementniji od tebe Lino

Komentiraj...
Vidi sve komentare