Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Ma ne nasjedamo na ulogu favorita, imaju opasne igrače'

'Ma ne nasjedamo na ulogu favorita, imaju opasne igrače'

Mi moramo igrati kao jučer, čvrsto u obrani i mi moramo diktirati igru, a ne oni. Moramo imati i savršenu taktičku disciplinu, da nemamo tehničke pogreške koje će oni kažnjavati, rekao je izbornik Červar...

VIDEO

Argentina i rukomet? Ah, nema toga tko se neće sjetiti te legendarne 2003. godine. Ivano Balić, Vlado Šola, Petar Metličić su izgubili u prvom kolu SP-a u Portugalu od Argentine, a svi znamo što se dogodilo do kraja turnira. Postali smo svjetski prvaci.

Pokretanje videa...

Hrvatska nakon Bahreina 05:22

Na prvenstvu u Egiptu nam se već zamalo ponovila Argentina u vidu Japana koji nas je pošteno namučio u prvom kolu i uzeo nam bod. No nakon toga su stvari krenule nabolje.

Hrvatska je pobijedila Angolu, Katar i Bahrein, a naše rukometaše u subotu od 18 sati čeka susret protiv Argentine u Kairu, a pobjedom ćemo osigurati prolazak u četvrtfinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein

- Respektiramo protivnike, mora se znati da oni igraju prvu utakmicu sa Simonetom, to je bitan igrač Montpelliera, i igrač koji je na Final Fouru bio proglašen najboljim. Znači 'imaju glavu', imaju vrlo ambicioznu ekipu, nekoliko igrača koji mogu biti opasni. U tranziciji su odlični i opasna je svaka tehnička pogreška koja može biti kažnjena - rekao je izbornik Lino Červar.

U Portugalu 2003. godine Argentinci su bili bolji s 30-29, a prije pet godina na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru su nam skoro nanijeli novi udarac. Imali su napad za vodstvo, ali spasio nas je Domagoj Duvnjak koji je ukrao loptu i izborio sedmerac iz kojeg smo zabili za pobjedu.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein

Mučili smo se s njima tijekom povijesti i ne smijemo ih ovaj put ni slučajno podcijeniti. Toga je svjestan i izbornik Červar.

- Mi moramo igrati kao jučer, čvrsto u obrani i mi moramo diktirati igru, a ne oni. Moramo imati i savršenu taktičku disciplinu, da nemamo tehničke pogreške koje će oni kažnjavati. Jučer smo imali te pogreške, olako smo izgubili nekoliko lopti, baš u kontri i polukontri - rekao je Červar pa nastavio:

- Taj put nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda nova pjesma. Prvi cilj smo ostvarili, ne igramo više pod pritiskom i pod stresom, jer plasirati se među osam najboljih na svijetu je već dovoljno. To jest uspjeh, nije ono što mi hoćemo, ali ne može se podcijeniti, a onda se mijenjaju naše ambicije - kazao je izbornik.

Men

Hrvatska je na korak od četvrtfinala i ogroman je favorit protiv Argentinaca, ali utakmica protiv Japana nam je pokazala da status favorita baš ništa ne znači. Tako razmišlja i Červar.

- Sad razmišljamo samo o njima i ne nasjedamo na nikakvu ulogu favorita, jer su Južnoamerikanci pokazali da su nezgodni. Oni su, recimo, na prvenstvu dobili Brazil, a mi smo s Brazilom imali vrlo neugodno iskustvo u Njemačkoj 2019. Prema tome, dovoljno smo mudri i inteligentni i bolje je biti koncentriran i spreman nego naivan - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje