To je to što me zanima!

'Zbog ozljede sam više toga naučio nego što sam izgubio...'

Dinamov Lovro Majer oporavio se od ozljede gležnja te je prošlog vikenda po prvi put ove sezone odradio svih 90 minuta, a oduševio je protiv Slaven Belupa. Asistirao je Izetu Hajroviću za gol
Vidi originalni članak

Nisam bahat i nikada neću reći nešto loše ili bahato, ali u Plzenu nisam dobio dojam da je neki igrač Viktorije baš ekstra klasa, kaže Lovro Majer, jedan od tajnih aduta Nenada Bjelice za uzvratni dvoboj s češkim prvakom.

Dinamova desetka bila je najskuplje pojačanje modrih ovoga ljeta, no onda zbog većih problema s gležnjem propustila veći dio sezone. Lovro Majer tek je u nedjelju protiv Slaven Belupa odigrao prvih 90 minuta u dresu Dinama, odmah pružio vrlo dojmljivu partiju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Presretan sam zbog te utakmice, neću lagati baš sam sretan. Pružili smo dobru partiju, svi smo mogli biti zadovoljni nakon te pobjede. Evo, u četvrtak nas očekuje Viktoria, sigurno da svi vjerujemo u prolaz. Česi su dobra momčad, stvarno jesu, ali svi smo optimisti i vjerujemo u prolaz u osminu finala.

Vratimo se malo vašim počecima u Dinamu, odmah poslije debija (Rudeš 1-1) u modrom dresu zaradili ste ozljedu gležnja zbog koje vas na travnjaku nije bilo gotovo pola godine...

- Uh, tu mi je bilo jako teško, svaki igrač koji je prošao takve stvari u karijeri zna kako se netko u tim trenucima osjeća. Dinamo je napravio povijesni rezultat, ja sam s jedne strane bio dio toga, s druge strane praktički i nisam. Jako vam je drago zbog tih klupskih uspjeha, ali se opet ne možete osjećati najbolje kada znate da vi tome niste ništa pridonijeli.

Koliko vas je promijenila ta ozljeda?

- Puno, jako puno. Danas se osjećam puno drugačije, razmišljam drugačije, pa i puno stvari radim drugačije. Iskreno, s jedne strane mogu biti čak i zahvalan što mi se sve to dogodilo u tako ranoj fazi karijere, ja sam iz toga izašao još jači. I sigurno da sam u posljednjih šest mjeseci puno više toga izvukao i naučio, nego što sam izgubio.

Lovro Majer je nastavio...

- Ma zapravo, tu sve ovisi samo o vama. I o tome kako ćete shvatiti ozljedu i dulju pauzu. Hoćete li kukati i žaliti samoga sebe ili raditi još jače kako bi se na travnjak vratili još bolji. Sada se osjećam odlično, ne osjećam baš nikakve bolove, a svakom se treningu ili utakmici veselim kao malo dijete.

Kako se vas u prvoj utakmici dojmila Viktoria Plzen?

- Mislim da smo zaslužili malo bolji rezultat. Gledajući s klupe dobio sam dojam kako smo moćnija i kvalitetnija momčad, to se moglo vidjeti posebno u prvom poluvremenu. Da, malo smo pali u nastavku, popustila nam je koncentracija, ali smo spremni za četvrtak. Pun Maksimir i naši navijači će nam biti dodatni motiv, uvjereni smo u prolaz. Svi mi živimo za ovakve utakmice, i ja sam kao klinac sanjao da ću jednom na punom Maksimiru igrati ovako važan dvoboj.

Konkurencija u veznom redu Dinama sada je strašna, za dvije pozicije u sredini terena borite se s Danijem Olmom, Amerom Gojakom i Nikolom Morom...

- Ne gledam ja to tako, baš mi je drago što su svi oni ovdje. Zbog toga moram još jače trenirati, u svakom trenutku moram biti na maksimumu, ne gledam na njih kao na nekakvu konkurenciju. Uostalom, na taj način nećete ništa pozitivno izvući, a ako ste pametni od takvih igrača uvijek možete i nešto dodatno naučiti. To su sve sjajni dečki i pravi igrači - završio je Majer.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • realan5 20.02.2019.

    Super igrac samo mi se uvijek cini kao da je pod nekim drogama

  • Dragan KataGomercic 20.02.2019.

    delaj ko pcelica maja

  • 20.02.2019.

    cijeli zivot navijam za Hajduk ali se trudim biti realan. Taj decko mi se oduvjek cinio kao pravi spaner,bas mi je bilo zao kad je oso u Dinamo a ne Hajduk..

Komentiraj...
Vidi sve komentare