Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Zbog ozljede sam više toga naučio nego što sam izgubio...'

'Zbog ozljede sam više toga naučio nego što sam izgubio...'
1

Dinamov Lovro Majer oporavio se od ozljede gležnja te je prošlog vikenda po prvi put ove sezone odradio svih 90 minuta, a oduševio je protiv Slaven Belupa. Asistirao je Izetu Hajroviću za gol

VIDEO

Nisam bahat i nikada neću reći nešto loše ili bahato, ali u Plzenu nisam dobio dojam da je neki igrač Viktorije baš ekstra klasa, kaže Lovro Majer, jedan od tajnih aduta Nenada Bjelice za uzvratni dvoboj s češkim prvakom.

Dinamova desetka bila je najskuplje pojačanje modrih ovoga ljeta, no onda zbog većih problema s gležnjem propustila veći dio sezone. Lovro Majer tek je u nedjelju protiv Slaven Belupa odigrao prvih 90 minuta u dresu Dinama, odmah pružio vrlo dojmljivu partiju.

Pokretanje videa...

Dinamo 'Dan medija' 06:32

- Presretan sam zbog te utakmice, neću lagati baš sam sretan. Pružili smo dobru partiju, svi smo mogli biti zadovoljni nakon te pobjede. Evo, u četvrtak nas očekuje Viktoria, sigurno da svi vjerujemo u prolaz. Česi su dobra momčad, stvarno jesu, ali svi smo optimisti i vjerujemo u prolaz u osminu finala.

Vratimo se malo vašim počecima u Dinamu, odmah poslije debija (Rudeš 1-1) u modrom dresu zaradili ste ozljedu gležnja zbog koje vas na travnjaku nije bilo gotovo pola godine...

- Uh, tu mi je bilo jako teško, svaki igrač koji je prošao takve stvari u karijeri zna kako se netko u tim trenucima osjeća. Dinamo je napravio povijesni rezultat, ja sam s jedne strane bio dio toga, s druge strane praktički i nisam. Jako vam je drago zbog tih klupskih uspjeha, ali se opet ne možete osjećati najbolje kada znate da vi tome niste ništa pridonijeli.

Koliko vas je promijenila ta ozljeda?

- Puno, jako puno. Danas se osjećam puno drugačije, razmišljam drugačije, pa i puno stvari radim drugačije. Iskreno, s jedne strane mogu biti čak i zahvalan što mi se sve to dogodilo u tako ranoj fazi karijere, ja sam iz toga izašao još jači. I sigurno da sam u posljednjih šest mjeseci puno više toga izvukao i naučio, nego što sam izgubio.

Lovro Majer je nastavio...

- Ma zapravo, tu sve ovisi samo o vama. I o tome kako ćete shvatiti ozljedu i dulju pauzu. Hoćete li kukati i žaliti samoga sebe ili raditi još jače kako bi se na travnjak vratili još bolji. Sada se osjećam odlično, ne osjećam baš nikakve bolove, a svakom se treningu ili utakmici veselim kao malo dijete.

Kako se vas u prvoj utakmici dojmila Viktoria Plzen?

- Mislim da smo zaslužili malo bolji rezultat. Gledajući s klupe dobio sam dojam kako smo moćnija i kvalitetnija momčad, to se moglo vidjeti posebno u prvom poluvremenu. Da, malo smo pali u nastavku, popustila nam je koncentracija, ali smo spremni za četvrtak. Pun Maksimir i naši navijači će nam biti dodatni motiv, uvjereni smo u prolaz. Svi mi živimo za ovakve utakmice, i ja sam kao klinac sanjao da ću jednom na punom Maksimiru igrati ovako važan dvoboj.

Konkurencija u veznom redu Dinama sada je strašna, za dvije pozicije u sredini terena borite se s Danijem Olmom, Amerom Gojakom i Nikolom Morom...

- Ne gledam ja to tako, baš mi je drago što su svi oni ovdje. Zbog toga moram još jače trenirati, u svakom trenutku moram biti na maksimumu, ne gledam na njih kao na nekakvu konkurenciju. Uostalom, na taj način nećete ništa pozitivno izvući, a ako ste pametni od takvih igrača uvijek možete i nešto dodatno naučiti. To su sve sjajni dečki i pravi igrači - završio je Majer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija