To je to što me zanima!

'Maksimir više nije adekvatan stadion za našu reprezentaciju!'

Moram napomenuti da igrači moraju imati najbolje uvjete. Gledatelji su ti koji nemaju taj potreban komfor. Nogomet ne smije i nije sam sebi svrha, objašnjavao je izvršni direktor HNS-a
Vidi originalni članak

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić dotaknuo se hrvatske nogometne reprezentacije koja već neko vrijeme redovito mijenja stadione na kojima igra domaće utakmice, a za Večernji list otkrio je kako smatra da Maksimir više nije adekvatan stadion za reprezentaciju.

ISELJENICI FINANCIRAJU STADION Meštrović: Nacionalni bi stadion bio i spomenik našoj dijaspori

Kustić je pričao i o izgradnji novog nacionalnog stadiona:

- Mi u HNS-u već dulje vrijeme tražimo da u suradnji sa svim ključnim dionicima, Gradom, državom i klubovima nađemo najbolje i, što je još važnije, dugoročno rješenje. Ono koje će biti najbolje za naš nogomet. Mislim da je krajnje vrijeme da na ovu priču stavimo točku i da se svi zajedno dogovorimo oko toga. Kada govorimo o reprezentaciji, treba imati na umu da je ovo golemi pogon koji uključuje i ostale reprezentacije svih uzrasta i da je prirodno da razmišljamo i o tome. Ključna stvar je da se Dinamo i Grad Zagreb napokon dogovore, da nađu kvalitetno rješenje kako bismo u Gradu Zagrebu napokon dobili dostojan stadion. U sklopu toga i mi možemo participirati na način da zadovoljimo svoje potrebe. Ali napominjem na potezu su Grad Zagreb i Dinamo - rekao je Kustić, a potom poručio kako naša reprezentacija pripada narodu te da je dobro što su svi krajevi Hrvatske mogli vidjeti naše 'nogometne virtuoze'. 

FOTO: PROCURILI NACRTI Nacionalni stadion kao Kantrida

Potom je i odgovorio na pitanje je li Hrvatska odigrala posljednju utakmicu u Maksimiru te poručio - Maksimir više nije adekvatan stadion!

CRODIASPORA Iseljenici Šukeru: Pomoći ćemo financirati izgradnju stadiona!

– Spomenuo sam to u prethodnom odgovoru. Prošli smo više gradova u Hrvatskoj, igrali utakmice u Rijeci, Puli, Varaždinu, Osijeku, Splitu. Neupitno je to da se naši momci osjećaju dobro gdje god igrali, ali da vole igrati i u Zagrebu. Situacija s koronom rezultirala je time da se nije igralo pred gledateljima i onda je odluka bila da se ipak igra na Maksimiru. Moram napomenuti da igrači moraju imati najbolje uvjete. Gledatelji su ti koji nemaju taj potreban komfor. Nogomet ne smije i nije sam sebi svrha. Ono što ga čini velikim upravo su navijači i simpatizeri. Stoga nije dovoljno govoriti samo o kvalitetnom travnjaku već i o uvjetima za gledatelje koji su najvažniji dionik ove priče. Ne želimo uopće dovoditi u pitanje to da naša nacionalna vrsta, doprvak svijeta mora imati adekvatan stadion i u glavnom gradu. Maksimir to više nije. Kao što sam rekao, Grad Zagreb mora dati adekvatne odgovore spram Dinama i napokon naći rješenje i krenuti u akciju izgradnje novog stadiona, a najbolje bi bilo na mjestu gdje se sada nalazi maksimirski stadion. Neprimjereno je da glavni grad i tako uspješan klub kao što je GNK Dinamo imaju ovako derutan stadion. Puno zemalja i glavnih gradova koji nisu ni na ekonomskoj ni nogometnoj razini u usporedbi s nama imaju puno adekvatnije i bolje stadione nego Grad Zagreb - rekao je Kustić za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • bobiii 16.11.2020.

    Čemu sva ta naklapanja kada nitko ne želi odriješiti kesu? Dinamo čeka da mu grad i HNS sagrade novi stadion,HNS čeka da ga grad i Dinamo sagrade,a grad je pred bankrotom u dugovima do grla.hehehe!

  • Kafana Na Balkanu 15.11.2020.

    Nije adekvatan ima 30 godina

  • Trump Jong Un 15.11.2020.

    Obećat Bandiću da neće biti kriv po svim točkama optužbe već samo za prvih 10 i odmah će nać lokaciju za stadion

Komentiraj...
Vidi sve komentare