Sport

Komentari 46

Iseljenici Šukeru: Pomoći ćemo financirati izgradnju stadiona!

Iseljenici Šukeru: Pomoći ćemo financirati izgradnju stadiona!

Predsjednik HNS-a i Joe Šimunić na sastanku s iseljenicima zaključili su da obje strane žele više uključiti dijasporu u hrvatski sport, ne samo igranjem (potomaka) iseljenika za reprezentaciju, nego i logistički, pa i da pomogne financiranju stadiona

Samo nam treba jedan veliki sastanak političara, Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza, Uefe i Fife, te prijava na natječaje EU fondova, naglasio je Davor Šuker na samitu Crodiaspore.

Pa na mogućnost da Crodiaspora i financijski pomogne izgradnji novog stadiona iskliknuo:

- Naravno!

Crodiaspora je organizacija koja pomaže okupiti sve Hrvate iz cijeloga svijeta kroz konferencije, seminare, webinare... Ove su godine ugostili Šukera i izbornika naše U19 reprezentacije Josipa Šimunića, a tema je bila nacionalni stadion.

Obje strane žele više uključiti dijasporu u hrvatski sport, ne samo igranjem (potomaka) iseljenika za reprezentaciju, nego i logistički, pa i da pomogne financiranju stadiona.

radovi

Šuker i dalje p(r)oziva politiku, državu i Grad da pomognu, jer bez njih nogomet ne može ništa. Ali njihova je pomoć potrebna samo birokratski, nije nužna financijski. Za to se može naći partner ili se prijaviti za fondove EU kao što uspješno radi Slovenija, a očito se može računati i na financijsku pomoć hrvatskih iseljenika.

No, politika treba presuditi o lokaciji stadiona, imenu, pa i hoće li se uopće grafiti novi ili i dalje lupati novac u Maksimir.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Croatia v France

Narednih će dana blagajnik Crodiaspore John Gašparac prezentirati Šukeru i Šimuniću konkretan financijski plan kako iseljenici mogu pomoći projektu stadion. I pozvao sve Hrvate da pogledaju tu strategiju, koju će zajedno sastaviti Crodiaspora i HNS. Transparentno.

Najčitaniji članci