To je to što me zanima!

Mamić osuđen: Za srednji prst i sukob s Begom 750 kn kazne

S obzirom da su hrvatski zakoni prastari, takva je i kazna, zakonski predviđena od 50 do 200 njemačkih maraka, pa je sudac Roso Mamiću odrezao 200 maraka (750 kuna) kazne, a Begi upola manje
Vidi originalni članak

Na splitskom Prekršajnom sudu prvostupanjskom presudom okončan je sudski spor protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića i bivšeg igrača Hajduka Ive Bege zbog sukoba u svečanoj loži tijekom utakmice Hajduka i Dinama u ožujku 2014. godine.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom sukoba prvookrivljeni Mamić je provocirao u Hajdukovoj svečanoj loži, a drugookrivljeni Ivo Bego je nasrnuo na njega. Nakon dugotrajnog sudskog postupka sudac Roso uvažio optužni prijedlog splitske policije te zaključio da je Mamić u više navrata narušavao javni red i mir tijekom utakmice, pokazivao srednji prst i 'bosanski grb', pozivao vodstvo Hajduka i gledatelje na obračun te psovao i vrijeđao.

S obzirom da su hrvatski zakoni prastari, takva je i kazna, zakonski predviđena od 50 do 200 njemačkih maraka, pa je sudac Roso Mamiću odrezao maksimalnih 200 maraka (750 kuna) kazne, a Begi upola manje, 375 kuna. Zakon po kojem su Mamić i Bego osuđeni (Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira) datira još iz vremena bivše države. On doduše predviđa i mogućnost zatvorske kazne do 30 dana, no sud se na nju nije odlučio jer ni Mamić ni Bego do sada nisu bili pravomoćno osuđeni za slične prekršaje.

Sama financijska kazna Mamiću neće predstavljati problem, no ukoliko se dosljedno bude poštivao Zakon o sportu, a na što je, vidimo, pozvala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Mamić kao pravomoćno prekršajno osuđen neće moći obavljati funkcije u sportu u sljedeće tri godine. 

Saznajemo i kako će Ivi Begi kaznu platiti navijačka skupina Torcida.

- Svatko tko se suprostavi ovakvom HNS-u i tko je spreman obračunati se s nepravilnostima u hrvatskom sportu može računati na podršku Torcide - rekao je glasnogovornik Torcide Damir Grujić koji je kao odvjetnik zastupao Ivu Begu.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • duplex 24.12.2016.

    Mamić ima plaću od 10 tis kuna. Platiti će Dinamo kao i uvijek. Plaća Dinamo i aute i kuće članovima njegove obitelji. DInamo je bankomat njegovoj obitelji

  • nedo2 23.12.2016.

    A hajduk kaznu od 20000 kn machado izbacen je bio iz dinama zbog srednjeg prsta jebem vam dinama i mamica

  • šteta 22.12.2016.

    Ne vidim problem, za remećenje javnog reda i mira predviđena je novčana kazna do najviše 1000 kn, zar bi morao platiti milijun jer je Mamić?

Komentiraj...
Vidi sve komentare