Obavijesti

Sport

Komentari 108

Mamić osuđen: Za srednji prst i sukob s Begom 750 kn kazne

Mamić osuđen: Za srednji prst i sukob s Begom 750 kn kazne
9

S obzirom da su hrvatski zakoni prastari, takva je i kazna, zakonski predviđena od 50 do 200 njemačkih maraka, pa je sudac Roso Mamiću odrezao 200 maraka (750 kuna) kazne, a Begi upola manje

VIDEO

Na splitskom Prekršajnom sudu prvostupanjskom presudom okončan je sudski spor protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića i bivšeg igrača Hajduka Ive Bege zbog sukoba u svečanoj loži tijekom utakmice Hajduka i Dinama u ožujku 2014. godine.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:13

Tijekom sukoba prvookrivljeni Mamić je provocirao u Hajdukovoj svečanoj loži, a drugookrivljeni Ivo Bego je nasrnuo na njega. Nakon dugotrajnog sudskog postupka sudac Roso uvažio optužni prijedlog splitske policije te zaključio da je Mamić u više navrata narušavao javni red i mir tijekom utakmice, pokazivao srednji prst i 'bosanski grb', pozivao vodstvo Hajduka i gledatelje na obračun te psovao i vrijeđao.

HNK Hajduk - GNK Dinamo

S obzirom da su hrvatski zakoni prastari, takva je i kazna, zakonski predviđena od 50 do 200 njemačkih maraka, pa je sudac Roso Mamiću odrezao maksimalnih 200 maraka (750 kuna) kazne, a Begi upola manje, 375 kuna. Zakon po kojem su Mamić i Bego osuđeni (Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira) datira još iz vremena bivše države. On doduše predviđa i mogućnost zatvorske kazne do 30 dana, no sud se na nju nije odlučio jer ni Mamić ni Bego do sada nisu bili pravomoćno osuđeni za slične prekršaje.

Sama financijska kazna Mamiću neće predstavljati problem, no ukoliko se dosljedno bude poštivao Zakon o sportu, a na što je, vidimo, pozvala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Mamić kao pravomoćno prekršajno osuđen neće moći obavljati funkcije u sportu u sljedeće tri godine. 

HNK Hajduk - GNK Dinamo

Saznajemo i kako će Ivi Begi kaznu platiti navijačka skupina Torcida.

- Svatko tko se suprostavi ovakvom HNS-u i tko je spreman obračunati se s nepravilnostima u hrvatskom sportu može računati na podršku Torcide - rekao je glasnogovornik Torcide Damir Grujić koji je kao odvjetnik zastupao Ivu Begu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union