To je to što me zanima!

Manchester City ponudio 80 milijuna eura za Gvardiola!

Ne samo da bi postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti, već i jedan od najskupljih stopera. No, ni ta bolesna cifra nije razuvjerila Leipzig. Zahvalili su se Cityju i poslali odbijenicu
Vidi originalni članak

Da je izvanserijski talent, Joško Gvardiol (20) pokazao je još u Dinamu gdje je sa svega 18 godina postao nezamjenjiv. Taktički i tehnički potkovan, a zreo kao da već godinama igra u vrhunskom nogometu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ubrzo su se u Maksimirsku 128 sjatile brojne ponude europskih klubova koji su htjeli ugrabiti Dinamovo obiteljsko blago, a u konačnici je tu sreću imao Leipzig koji ga je doveo za 19 milijuna eura.

Iako mu je 20 godina i Bundesliga je za nekoliko stepenica više od HNL-a, fantastičnom Jošku to nije problem. Ustalio se u prvi sastav Leipziga, bilo na lijevom beku ili stoperu, on će svoj posao odraditi sjajno. Brz, neprelazan i čvrst u duelima, pravi autoritet na terenu. Za Leipzig je prošle sezone odigrao čak 40 utakmica, zabio dva gola i dvaput asistirao.

A Nijemci će imati velike probleme zadržati ga jer ovog ljeta ponude samo slijeću u Leipzig. Najveći europski klubovi žele hrvatskog reprezentativca, a posebno se ističe Chelsea. Kako su pisali njemački mediji, navodno je i sam trener Thomas Tuchel osobno nazvao Joška i iznio mu svoje planove, nadajući se kako će ga tako nagovoriti da dođe u London. 

No, nagovorio ga ili ne, Leipzig ne pušta Gvardiola. Chelsea je prije nekoliko dana ponudio 40 milijuna eura i Tima Wernera, ali Leipzig je to glatko odbio. Prvo, ponuda ih nije zadovoljila, ali uz to bi i još barem jednu sezonu htjeli zadržati mladog stopera. Nisu primorani prodavati, a njegova vrijednost bit će samo sve veća i veća. 

I nije Chelsea jedini. Spominjao se i interes Barcelone, i Pep Guardiola je veliki fan našeg reprezentativca, a kako piše Bild, Manchester City je ponudio 80 milijuna eura!

Ne samo da bi postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti, već i jedan od najskupljih stopera. Igrao bi u jednoj od najboljih momčadi na svijetu pod ravnanjem velikog Pepa Guardiole, no ni ta bolesna cifra nije razuvjerila Leipzig. Zahvalili su se Cityju i poslali odbijenicu, piše Bild. Da je došlo do ovoga transfera, brkove bi omastio i Dinamo. Kako imaju 20 posto od sljedeće prodaje, hrvatskom prvaku bi pripalo 10 milijuna eura. Ni orali ni kopali. 

Gvardiol je tek jednu sezonu odradio u klubu, ugovor ga veže do 2026. Leipzig ga ne želi još prodati jer zna da je ovome mladiću samo nebo granica i već sljedećeg ljeta mogli bi još više izvući, a ni Jošku se ne žuri. Ima priliku razvijati se i igrati bez pritiska, skupljati iskustvo u velikim utakmicama pa onda jednog dana skrasiti se u najboljim europskim klubovima. 

I prema svemu sudeći, Guardiola će još neko vrijeme morati pričekati na Gvardiola. 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • 03.08.2022.

    platili su oni i 120 za megvajera tak da...hahahaha

  • Real_Madrid81 02.08.2022.

    Josko budi pametan realno je samo u Realu💪

  • RealMadrid1995 02.08.2022.

    @bili os: Ti si napisao da nude 80, znači bacam brojke koje nemaju veze i izmisljas (ovo je prije 4-5 mjeseci bilo) evo ti? sta sam reko?! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare