To je to što me zanima!

Villarreal osvojio Europsku ligu! Rulli zabio u 11. seriji penala pa skinuo De Gei za povijesni trofej

Kakva europska sezona španjolske momčadi. U polufinalu su prvo izbacili Arsenal, a u borbi za naslov i Manchester United s 13-11 (1-1) nakon penala i tako osvojili prvi trofej nakon Intertoto kupa
Vidi originalni članak

Kakva drama u Gdanjsku! Ovo je nogomet. Iako nismo vidjeli pregršt prelijepih poteza i prilika finale Europske lige donijelo je veliko uzbuđenje. Villarreal i Manchester United odigrali su izjednačeno (1-1) 120 minuta, prije nego što je lutrija penala koja je odlučena tek u 11. seriji pripala španjolskoj momčadi. Tada je golman Villarreala Rulli zabio, a onda i obranio De Gein udarac za veliko slavlje.

STARO NORMALNO U POLJSKOJ Navijačko ludilo se vraća: Tisuće ljudi preplavilo ulice Gdanjska

Manchester United je furiozno krenuo, ali Villarreal je bio taj koji je prvi poveo. Prekid je izveo Parejo koji je fantastično pronašao Morena na drugoj strani, a ovaj je rutinski zabio u 29 minuti.

Edison Cavani vratio je svoju momčad u igru u 55. minuti nakon odbijanca gdje je Rulli već zaplivao u jednu stranu, a iskusnom Urugvajcu nije bio veliki problem zabiti u praktički praznu mrežu. 

Nakon 90 minuta igre išli smo u produžetke gdje su noge bile teške pa su pobjednika odlučivali penali, a tamo su s(p)retniji bili Španjolci koju su tako osvojili prvi trofej nakon Intertoto kupa 2003.

Manchester United je, s druge strane, ostao na jednoj osvojenoj Europskoj ligi.

Villarreal je sedmim mjestom u La Ligi osigurao tek nastup u Konfederacijskoj ligi, ali ova im je velika pobjeda zato omogućila igranje u Ligi prvaka sljedeće godine.

MANCHESTER - VILLARREAL Kovač će navijati za United: Evo gdje gledati finale Europske lige

Monaco našeg Nike Kovača tako će morati svoj nastup izboriti u kvalifikacijama, u kojima ne bi trebali igrati, da je titulu osvojio Manchester Untied koji je već osigurao svoj nastup plasmanom u Premiershipu.

Idi na 24sata

Komentari 259

  • Firefox_1 27.05.2021.

    HTV je najobičnije leglo uhljeba. Kakav program očekivati od televizije gdje je Škoro bio glavni urednik. Taj isti Škoro koji sada želi biti glavni u Zagrebu...

  • FokuMe 27.05.2021.

    I bas mi na prvake isli

  • Sićka 27.05.2021.

    ko god pobijedi nezaustavljivi stroj Zorana mamića, zaslužuje trofej ,pa tako i villarreal

Komentiraj...
Vidi sve komentare