To je to što me zanima!

Mandžukić najbolji na terenu: Zablistao je kao isturena špica

Dobio je najvišu ocjenu (8) što ga čini igračem utakmice, a njegova je igra opisana kao živa i aktivna. Talijani smatraju kako bi u vršku napada naš reprezentativac bio još veća prijetnja protivnika nego na lijevom krilu
Vidi originalni članak

Juventus je pobijedio Crotone 3-0 u Torinu u utakmici gdje se gosti gotovo nisu mogli sastaviti s loptom (prosječno 20% posjeda kroz 90 minuta).

Najvažnije za nas je to što je naš as Mario Mandžukić zabio u 52. minuti za 1-0 poslije preciznog ubačaja Barzaglija. 

Za izbornika Zlatka Dalića zanimljiva je vijest što je Mario nakon dugog vremena zaigrao u vršku napada umjesto Gonzala Higuaina umjesto na lijevom krilu gdje ga trener Massimiliano Allegri koristi već dugo vremena.

I dobro se snašao, ako je suditi po reakcijama najvjernijih tifoza 'bianconera'. Dobio je najvišu ocjenu (8) što ga čini igračem utakmice, a ovako je opisana njegova igra.

- Nije dobivao previše lopti od kakvih napadači 'žive', ali je napravio najviše iz prve koja mu se pružila. Otključao je Crotone i zabio za vodstvo, a na svojoj prirodnoj poziciji napadača izgledao je 'kao kod kuće' - piše na portalu Juventusovih navijača Around J.

- Živo, aktivno izdanje izvan šesnasterca. Dobro se slagao s Dybalom, zabio otvarajući gol preciznom završnicom. Bio bi puno veća prijetnja da igra u centru napada nego na lijevoj strani. Trebao bi startati češće umjesto Higuaina kako bi i Costa dobio više prilika na lijevom krilu - piše juvefc.com

Slavna Gazzetta ga hvali jer je odlično odigrao ulogu isturene špice s protivničkom obranom. 

- Često je bio ograničen na hvatanje visokih lopti, ali i tako je uspio otključati bravu!

Bio je to treći gol hrvatskog reprezentativca u Serie A ove sezone, prvi nakon 20. rujna, kada je donio pobjedu "staroj dami" protiv Fiorentine (1-0). Osim toga, u kolovozu je bio strijelac u visokoj pobjedi nad Cagliarijem (3-0).

Sva tri prvenstvena gola ove sezone Mario je zabio u Torinu, a ima i dva gola u Ligi prvaka za Juve (također oba u Torinu) te jedan za Hrvatsku protiv Finske.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • hugoboss 27.11.2017.

    Ja bas ne volim kad igra ledjima okrenut golu i kad ceka da mu dodje lopta. Jaci j kad igra povuceno i kad su prostor i igra ispred njega. Istina , u prvoj poziciji, veze dva , pa i tri protivnicka obrambena igraca.

  • Iskrivljena antena 27.11.2017.

    U Juventusu dođe do izražaja jer je to klub i nema vrhunskih igrača jako puno ni protivnika dok u reprezentaciji ne može jer ima puno konkurencije (Kale, Krama) koji se bolje snalaze u 16 metara i protivnici su jači pa im ne može zabiti ovako pacerski gol glavom i onda bude nevidljiv jer ne zna nogom zabiti.

  • Brozo 27.11.2017.

    Hvala ti Mandzo na svemu sto radis. Uzivam gledajuci tebe kako pustas srce na terenu. Hvala od srca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare