To je to što me zanima!

Mayweather u Rizinu! Uz Cro Copa na Silvestrovo u Japanu

Mirko Filipović na Staru godinu vratit će se u svoju Saitamu na borbu u sklopu Rizinove priredbe, a japanska promocija iznenadila je objavom kako će u ring tada stati i legendarni boksač Floyd Mayweather
Vidi originalni članak

Brojni svjetski mediji proteklih su tjedana brujali o spektakularnoj borbi UFC-ova prvaka Khabiba Nurmagomedova i boksačke legende Floyda Mayweathera u oktogonu. Do potvrde toga okršaja nije došlo, ali zato je iznenada iz Japana u ponedjeljak stigla vijest: The Money stiže u Rizin!

Ta je promocija potvrdila kako će se Mayweather boriti na njenoj priredbi na Staru godinu u Saitami, na kojoj bi trebao nastupiti i naš Mirko Filipović. Protivnik 41-godišnjeg Amerikanca bit će 20-godišnja zvijezda kick-boxinga Tenshin Nasukawa.

Mayweather je u boksačkoj karijeri, koja je trajala 21 godinu, ostvario savršen skor 50-0, ali pitanje je što u petom desetljeću života, 16 mjeseci nakon posljednje borbe protiv Conora McGregora, može protiv mladog Japanca koji također nema nijedan poraz: 27-0 ostvario je u kick-boxingu, a 4-0 u slobodnoj borbi.

- Bit će to najveći događaj mog života. Presretan sam što se ostvario. Da, Mayweathera nitko dosad nije pobijedio, a ja želim biti čovjek koji će ući u povijest. Moj udarac može promijeniti povijest i to ću vam dokazati - kaže ambiciozni Nasukawa.

Prvi čovjek Rizina Nobuyuki Sakakibara nije potvrdio kakva će biti pravila te borbe, ali je u startu, kako se čini, odbacio mogućnost da se radi o klasičnim MMA-pravilima, gdje Mayweather ne bi imao šanse. Sakakibara je tek natuknuo kako će se boriti pod posebnim pravilima, ne navodeći hoće li ona naginjati boksu, kick-boxingu ili slobodnoj borbi, kao ni o kojoj se težinskoj kategoriji radi.

- O tome ćemo razgovarati sljedećih tjedana. Ljudima ćemo ponuditi nešto što nikad nisu vidjeli. On je mlad, snažan i brz, neporažen i očito dobro radi kad je tu gdje jest. Nismo zabrinuti težinskom kategorijom, sve se svodi na to da izlazim u ring protiv drugoga vještog borca. Oduvijek mi je želja bila boriti se izvan SAD-a i pokazati kvalitete kao što sam radio dok sam bio amater - rekao je Mayweather.

Bilo kako bilo, nema sumnje kako su Japanci uhvatili kapitalca za spektakl za kraj 2018., kojega ćemo s pozornošću pratiti i zbog našega Cro Copa, ali i kako je The Money masno naplatio treći povratak iz mirovine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • darkoni99 10.11.2018.

    kaze mirkec : ovo mi je zadnja borba . Ove godine !

  • bedak11 05.11.2018.

    Tenshin je trenutno najveci talent kickboxa i mma na svijetu. U boxu nema sanse protiv floyda, u kickboxu bi bilo zanimljivo vidjeti. Da je 10 cm visi i koju kilu tezi, floyd ne bi imao nikakve sanse, ovako kada je manji borac, sve se moze dogoditi.

  • Gerrard26 05.11.2018.

    Mirko će imati oproštajnu borbu zajedno sa svojim sinom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare