To je to što me zanima!

Menalo: Ja sam si već osigurao mjesto u nogometnoj povijesti

Isti dan potpisao za Rijeku, priključio se momčadi, zabio dva gola i ušao u povijest. Jer je u istom kolu Kupa prije desetak dana ranije već dao dva gola, ali - za Dinamo, iz kojeg je došao na posudbu na Rujevicu
Vidi originalni članak

Luka Menalo (24) - rođen u Splitu i odrastao u Čapljini, a u Vinkovcima u dresu Rijeke odmah u prvoj utakmici ušao u nogometne almanahe.

POGLEDAJTE VIDEO: Menalo zabija za Rijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Široki Brijeg je prije pet godina prepoznao je talent i potpisao ugovor s Menalom. Postigao je 28 golova u 71 utakmici, dvije sezone dobio nagradu za najboljeg mladog igrača pa dobio poziv koji se ne odbija - Dinamo.

Uslijedila je posudba u Slaven Belupo, a lani je nosio dres slovenske Olimpije, uz odličan učinak: 12 golova i osam asistencija.

U dresu Olimpije gostovao je i na Rujevici u pripremnom ogledu odigranom u siječnju 2020. godine, a prije toga je u Rijeci igrao i u dresu Slaven Belupa i Širokog Brijega.

Na Rujevici će tek zaigrati za Rijeku, ali već je za Bijele dao dva gola u Kupu i... Ušao u nogometne almanahe za sva vremena.

- U istom sam danu potpisao za Rijeku, priključio se momčadi u Vinkovcima, odigrao utakmicu i zabio dva gola Dilju. Prošli smo, a to je najbitnije. Imamo još: četiri utakmice do trofeja! I da, desetak dana prije prelaska u Rijeku u istoj ovoj fazi Kup natjecanja igrao sam za Dinamo i dao dva gola Ferdinandovcu. Znači: ako nikako drukčije po tome ću ostati u povijesnim nogometnim knjigama - smije se Menalo na predstavljanju s novim, Rijekinim dresom u rukama.

- Nova posudba iz Dinama, ovaj put na Kvarner. Rijeku sam iskoristio kao najbolju opciju za mene u ovom trenutku. Sve se odvijalo jako brzo, nakon vrlo kratkog razgovora s trenerom i sportskim direktorom odlučio sam doći na posudbu u jedno ovako sređenu i ambicioznu sredinu.

Debi, odmah dva gola, a sada pripreme za nastavak HNL-a.

- Ma jedva čekam sve. Borbu za Kup, za vrh HNL-a i posebno toj časti igranja za Rijeku u Europskoj ligi. Bit će jako puno utakmica i prigoda za sve nas. Sve moje nove suigrače poznajem, ako ne van terena, a onda barem s nogometnih travnjaka. S Kulenovićem i Lončarom sam već igrao zajedno. Prilagodba će biti brza, bez problema - rekao je Luka Menalo.

Novi riječki napadač koji je ove sezone zabijao za Dinamo pa za Rijeku, a sad mu je, logično, ostalo i da zabije Dinamu. Za Rijeku!

Idi na 24sata

Komentari 10

  • peđa@grbin voli herceg@bosnu 08.10.2020.

    Mali šuti,radi i dobro iskorištava dobivene prilike nije bahat ( kljuc za uspjeh uz dobro zdravlje ) sretno 96👊

  • 08.10.2020.

    Dobar igrac i skroman mali,sretno.

  • 08.10.2020.

    Uglavnom svi prvoligaši u kupu prolaze bez problema jedino Seljačka radna zadruga Hajduk jedva

Komentiraj...
Vidi sve komentare