Obavijesti

Sport

Komentari 10

Menalo: Ja sam si već osigurao mjesto u nogometnoj povijesti

Menalo: Ja sam si već osigurao mjesto u nogometnoj povijesti
4

Isti dan potpisao za Rijeku, priključio se momčadi, zabio dva gola i ušao u povijest. Jer je u istom kolu Kupa prije desetak dana ranije već dao dva gola, ali - za Dinamo, iz kojeg je došao na posudbu na Rujevicu

VIDEO

Luka Menalo (24) - rođen u Splitu i odrastao u Čapljini, a u Vinkovcima u dresu Rijeke odmah u prvoj utakmici ušao u nogometne almanahe.

POGLEDAJTE VIDEO: Menalo zabija za Rijeku

Pokretanje videa...

Dilj - Rijeka (Kup) - sažetak 02:54

Široki Brijeg je prije pet godina prepoznao je talent i potpisao ugovor s Menalom. Postigao je 28 golova u 71 utakmici, dvije sezone dobio nagradu za najboljeg mladog igrača pa dobio poziv koji se ne odbija - Dinamo.

Uslijedila je posudba u Slaven Belupo, a lani je nosio dres slovenske Olimpije, uz odličan učinak: 12 golova i osam asistencija.

U dresu Olimpije gostovao je i na Rujevici u pripremnom ogledu odigranom u siječnju 2020. godine, a prije toga je u Rijeci igrao i u dresu Slaven Belupa i Širokog Brijega.

Na Rujevici će tek zaigrati za Rijeku, ali već je za Bijele dao dva gola u Kupu i... Ušao u nogometne almanahe za sva vremena.

- U istom sam danu potpisao za Rijeku, priključio se momčadi u Vinkovcima, odigrao utakmicu i zabio dva gola Dilju. Prošli smo, a to je najbitnije. Imamo još: četiri utakmice do trofeja! I da, desetak dana prije prelaska u Rijeku u istoj ovoj fazi Kup natjecanja igrao sam za Dinamo i dao dva gola Ferdinandovcu. Znači: ako nikako drukčije po tome ću ostati u povijesnim nogometnim knjigama - smije se Menalo na predstavljanju s novim, Rijekinim dresom u rukama.

- Nova posudba iz Dinama, ovaj put na Kvarner. Rijeku sam iskoristio kao najbolju opciju za mene u ovom trenutku. Sve se odvijalo jako brzo, nakon vrlo kratkog razgovora s trenerom i sportskim direktorom odlučio sam doći na posudbu u jedno ovako sređenu i ambicioznu sredinu.

Debi, odmah dva gola, a sada pripreme za nastavak HNL-a.

- Ma jedva čekam sve. Borbu za Kup, za vrh HNL-a i posebno toj časti igranja za Rijeku u Europskoj ligi. Bit će jako puno utakmica i prigoda za sve nas. Sve moje nove suigrače poznajem, ako ne van terena, a onda barem s nogometnih travnjaka. S Kulenovićem i Lončarom sam već igrao zajedno. Prilagodba će biti brza, bez problema - rekao je Luka Menalo.

Novi riječki napadač koji je ove sezone zabijao za Dinamo pa za Rijeku, a sad mu je, logično, ostalo i da zabije Dinamu. Za Rijeku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'
NEOČEKIVANI ZVUKOVI

VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'

Dok je odgovarao na pitanja novinara, prekinulo ga je stenjanje koje se prolomilo prostorijom. Netko je pustio zvuk iz filmova za odrasle, što je ostavilo u šoku slovenskog košarkaša