To je to što me zanima!

Menalo odveo Rijeku u Europu!

RIJEKA-GORICA 2-1 U utakmici u koju se sažela cijela jedna sezona Rijeka je na Rujevici teškom mukom pobijedila Goricu pa devetu sezonu zaredom izborila plasman u Europu
Vidi originalni članak

Igrala se 78. minuta na Rujevici. Luka Menalo koji je zadnjih pola sata igrao lijevog 'beka' zavrnuo je jedan centaršut desnom nogom, Josip Drmić pokušajem da loptu dohvati glavom prevario golmana Gorice Ivana Banića i... Menalo je 'slučajno' zabio za 2-1, a Rijeka je i devetu godinu zaredom u Europi!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kapetan Franko Andrijašević igrao je 101. i oproštajnu utakmicu za Rijeku, u loži pored sky boxa Rujevice za svoje bivše suigrače navijali su ex-kapetan Alex Gorgon i strijelac gola za Rijekin zadnji trofej, Tibor Halilović.

Predsjednik Damir Mišković kratko se obradovao u 10. minuti, a onda smrtno ozbiljan u društvu supruge Snježane pratio kako se Rijeka muči i s Goricom i sa samom sobom.

Na sjeveru prazna Armadina tribina, na kontra strani plavi i uspavani Zaljev. Prazno i uspavano kao utakmica u kojoj se igralo za ulazak u Europu, ali je bez navijača nekako više nalikovala malo žešćem prijateljskom obračunu.

Rijeka je povela pa nakon devet minuta sama sebi još jednom dokazala da prema naprijed još i ima dinamita, ali defenzivno je najjača u - autodestrukciji.

Kad je Hajduk poveo protiv Lokomotive bilo je manje-više besmisleno provjeravati rezultat s Poljuda, a Goran Tomić je (vidjevši da mu priprema ove utakmice i nije donijela bogzna kakve plodove) počeo s promjenama i totalnim usmjeravanjem svoje momčadi u napad maksimalno otvorenog garda,

Od 74' na travnjaku su u bijelom dresu i isto vrijeme bili i Drmić, i Andrijašević, i Kulenović, i Murić, i Menalo i Pavičić... I uspjelo je. Centaršut koji je na kraju ispao gol Rijeku je odveo do trećeg mjesta i Europe.

Kad je Dario Bel odsvirao kraj cijela je centralna loža skočila na noge. Mišković je, barem na prvu, najmirnije proslavio silno važni trijumf primajući čestitke - sjedećki.

Uz silnu muku temeljni cilj sezone nekako je ostvaren u foto-finišu, a pravi posao - tek sad počinje. Smjena generacija i slaganje momčadi za 2021/22-u... Utoliko lakše uz neokrhnuti Rijekin europski štih!

Gorici je ostala: tuga. Sjedili su mjesecima na trećem mjestu imali i 15 bodova prednosti, a na kraju pogledom u Europu ispraćaju Rijeku i Hajduk.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • redikul5 23.05.2021.

    Bravo Lukaaaa

  • 22.05.2021.

    Čestitke našoj braći iz Rijeke na osvojenom trećem mjestu...

  • 22.05.2021.

    Menalo, Andrijašević i Neno se jedino trude, i još pokoji igrač. Ostali igraju preko kurza a da ne govorim koliko se igrača medjusobno ne trpi, pogotovo u svlačionici. Ekipa treba biti homogena, jedinstvena a ne posvadjana medju sobom . Imali su puno sreće a Gorica te yebene nesreće.  Onaj škrtac, naš bodulski, Miško, samo gleda tko će kupiti NK Rijeku i Uložiti u Kantridu. Traži okolo polovno smeće misleći da će mu se prosvijetliti i pola igrača mu je na posudbi. Više mu nije stalo, vidi se. Ne nije to to. Ugledajte se na Dinamo. Na žalost navijam za Rijeku od kad znam za sebe. Neka bar vrati Vuka iz Istre, jer mu ide pola ekipe van do ljeta. Kakva Evropa, koji bakrači.

Komentiraj...
Vidi sve komentare