Sport

Komentari 39

Menalo odveo Rijeku u Europu!

Menalo odveo Rijeku u Europu!

RIJEKA-GORICA 2-1 U utakmici u koju se sažela cijela jedna sezona Rijeka je na Rujevici teškom mukom pobijedila Goricu pa devetu sezonu zaredom izborila plasman u Europu

Igrala se 78. minuta na Rujevici. Luka Menalo koji je zadnjih pola sata igrao lijevog 'beka' zavrnuo je jedan centaršut desnom nogom, Josip Drmić pokušajem da loptu dohvati glavom prevario golmana Gorice Ivana Banića i... Menalo je 'slučajno' zabio za 2-1, a Rijeka je i devetu godinu zaredom u Europi!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Kapetan Franko Andrijašević igrao je 101. i oproštajnu utakmicu za Rijeku, u loži pored sky boxa Rujevice za svoje bivše suigrače navijali su ex-kapetan Alex Gorgon i strijelac gola za Rijekin zadnji trofej, Tibor Halilović.

Predsjednik Damir Mišković kratko se obradovao u 10. minuti, a onda smrtno ozbiljan u društvu supruge Snježane pratio kako se Rijeka muči i s Goricom i sa samom sobom.

Na sjeveru prazna Armadina tribina, na kontra strani plavi i uspavani Zaljev. Prazno i uspavano kao utakmica u kojoj se igralo za ulazak u Europu, ali je bez navijača nekako više nalikovala malo žešćem prijateljskom obračunu.

Rijeka: 36. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - NK Gorica

Rijeka je povela pa nakon devet minuta sama sebi još jednom dokazala da prema naprijed još i ima dinamita, ali defenzivno je najjača u - autodestrukciji.

Kad je Hajduk poveo protiv Lokomotive bilo je manje-više besmisleno provjeravati rezultat s Poljuda, a Goran Tomić je (vidjevši da mu priprema ove utakmice i nije donijela bogzna kakve plodove) počeo s promjenama i totalnim usmjeravanjem svoje momčadi u napad maksimalno otvorenog garda,

Rijeka: 36. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - NK Gorica

Od 74' na travnjaku su u bijelom dresu i isto vrijeme bili i Drmić, i Andrijašević, i Kulenović, i Murić, i Menalo i Pavičić... I uspjelo je. Centaršut koji je na kraju ispao gol Rijeku je odveo do trećeg mjesta i Europe.

Kad je Dario Bel odsvirao kraj cijela je centralna loža skočila na noge. Mišković je, barem na prvu, najmirnije proslavio silno važni trijumf primajući čestitke - sjedećki.

Rijeka: 36. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - NK Gorica

Uz silnu muku temeljni cilj sezone nekako je ostvaren u foto-finišu, a pravi posao - tek sad počinje. Smjena generacija i slaganje momčadi za 2021/22-u... Utoliko lakše uz neokrhnuti Rijekin europski štih!

Gorici je ostala: tuga. Sjedili su mjesecima na trećem mjestu imali i 15 bodova prednosti, a na kraju pogledom u Europu ispraćaju Rijeku i Hajduk.

Najčitaniji članci