To je to što me zanima!

Messi, gdje si? CR7 zabio ove godine više no on u zadnje tri

Još dva gola nedostaju do okrugle 'stotke' u reprezentativnoj karijeri Cristiana Ronalda nakon što je u pobjedi protiv Litve 6-0 upisao osmi hat-trick za portugalsku reprezentaciju
Vidi originalni članak

Cristiano Ronaldo zabio je hat-trick u pobjedi Portugala nad Litvom 6-0 u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. Time se njegova reprezentacija približila plasmanu na Euro,  a Cristiano Ronaldo rušenju Ali Daeiova rekorda od 109 postignutih golova za reprezentaciju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Messi nije niti blizu

Portugalac ih trenutno ima 98 u 163 odigrane utakmice za Portugal, među kojima je upisao i 37 asistencija. Ako nastavi ovim tempom, a osobito kada bi se Portugal plasirao na Euro, Ronaldo bi mogao vrlo brzo 'skinuti' taj rekord. 

Usporedbe radi, Messi ima tek 68 golova u 135 nastupa za Argentinu. Ove godine Ronaldo je zabio 12 golova za reprezentaciju, više nego Messi u zadnje tri godine zajedno (11).

Osim toga, treći gol Litavcima bio mu je 708. gol u karijeri gledamo li i klupsku i reprezentativnu, a dodao je tomu i 250 asistencija. 

- Cristiano je najbolji na svijetu. Nikad mu nije dosta pobjeda, uvijek želi još i to ga je dovelo tu gdje je - rekao je o svom suigraču Napolijev Mario Rui.

PROTIV ISLANDA Turci remizirali i osigurali sebi i Francuzima kartu za Euro...

Portugalu ostao još Luksemburg

Unatoč sjajnim izdanjima Ronalda, Portugalci nisu još uvijek osigurali Euro. Portugal je zadržao bod prednosti ispred Srbije i osigurat će plasman ako u nedjelju svlada u gostima Luksemburg ili Srbija ne pobijedi Ukrajinu, koja je već osigurala nastup na Euru. U skupini vodi Ukrajina s 19 bodova, a slijedi je Portugal s 14, jednim više od Srbije.  

- Znamo da si matematički još nismo osigurali Euro i da Luksemburg neće biti lagan protivnik, ali imamo veliku želju za plasmanom i učinit ćemo sve da to ostvarimo  - zaključio je Rui.

HAT-TRICK RONALDA Englezi i Česi prošli na Euro 2020. preko C. Gore i Kosova

Veliko srce 

Iako zbog njegovog karaktera mnogi misle da je umišljen, Cristiano ih iz dana u dan razuvjerava. Tako je i u četvrtak na poluvremenu utakmice malenom navijaču potpisao autogram i fotografirao se nesebično s njim prije nego li je otišao u svlačionicu.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • pojser-bljak 16.11.2019.

    U ostalom u svim odigranim utakmicama u karijeri Messi ima 0,81 gol/utakmici, a Ronaaldo 0,72 gola/utakmici.

  • pojser-bljak 16.11.2019.

    Smijesno je porediti ova dva nogometasa, Messi je kategorija visoko iznad Ronalda.

  • mestar 16.11.2019.

    Je. a;li ovako sllabe nema ni jedna ekipa u u J. americi kao sto ima ova i one na kojima ronado zabija i ostali zabijajaju u kvalifikacijama. Sad usporedite Litvu, S. Marino i takve druogorazredne i trecerazredne ekipe s nekom najslabijom J. americkom reprezentacijom pa ce vam bit jasno zasto je to tako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare