Obavijesti

Sport

Komentari 46

Englezi i Česi prošli na Euro 2020. preko C. Gore i Kosova

Englezi i Česi prošli na Euro 2020. preko C. Gore i Kosova
3

Turska je remijem s Islandom gurnula sebe i svjetske prvake Francuze na Euro, a Kosovo je izgubilo od Češke i tako su i službeno ostali bez šansi za prolazak na Euro...

VIDEO

Engleska, Turska, Francuska i Češka plasirali su se na EURO 2020. Otočani i Česi učinili su to uz golijade protivnika u susretima odigranima u četvrtak navečer. 

Utakmica Engleske i Crne Gore donijela je očekivanog pobjednika, no nitko nije mogao slutiti da će to Englezi učiniti s baš ovim rezultatom 7-0. Prava golijada za goste na Wembleyu - ne baš gostoljubivo. No, barem su Crnogorci vidjeli dobar nogomet, a nije ništa bolje očekivao niti bosanskohercegovački stručnjak na klupi poražene momčadi.

Krenuli su Englezi s golijadom već u 11. minuti. Redali su se strijelci Oxlade-Chamberlain, zatim dva puta Kane pa nakon točno pola sata igre Marcus Rashford za 4-0. Do kraja poluvremena, Harry Kane je već imao hat-trick u džepu. U 37. minuti je zabio za 5-0 na asistenciju Alexandera-Arnolda, apsolutno miran odlazak u svlačionice za Engleze.

Zabili su u 66. minuti napokon i Crnogorci, no nažalost, tek autogol. Aleksandar Šofranac potopio je svoju momčad, a zatim ih je dokrajčio Tammy Abraham postavivši na semafor 7-0. 

Euro 2020 Qualifier - Group A - England v Montenegro

Češka - Kosovo 2-1

Drugi par skupine A u susretima u srijedu bili su Češka i Kosovo. Iako u prvom dijelu nismo vidjeli ništa osim žutih kartona (1 za domaće, 3 za goste), odmah početkom drugog dijela, u 50. minuti, gosti su poveli golom Atdhea Nuhiua na asistenciju Florenta Hadergjonaja. Čak 20 minuta su gosti tražili odgovor, a potom zabili za izjednačenje. Strijelac - Alex Kral. Probudili su se Lesi, a osam minuta nakon prvog gola uspjeli i povesti prvi puta na utakmici. 

Nešto više od 10 minuta prije kraja strijelac prvog gola zabio je i svoj drugi gol na susretu za konačnih 2-1. 

Portugal - Litva 6-0

Portugal prema Litvi nije bio puno blaži nego li Engleska prema Crnogorcima. Tek jedan gol manje zabio je Ronaldo i njegovo društvo Litvancima

Započeo je i sve završio tko drugi nego Cristiano Ronaldo. Prvo je zabio iz penala u 7. minuti,a potom povećao prednost u 22. minuti na 2-0, rezultat s kojim se otišlo na odmor. 

Pri povratku su se i njegovi suigrači odlučili pucati po golu, a prvi pokušaj koji je ušao bio je Pizzijev u 52. minuti, a onda je krenuo "blitzkrieg". Četiri minutie kasnije Paciencia trese mrežu Litve za 4-0, šest minuta potom isto čini Bernardo Silva, a za dvije minute, Cristano Ronaldo dolazi do hat-tricka, a Portugal do konačnog 6-0 rezultata.

Iako su utrpali šesticu, Portugalci i dalje nisu osigurali Euro. Do kraja kvalifikacija je ostalo još jedno kolo, a najveći suparnici su im Srbi koji se pak nadaju čudu. Srbi u posljednjem kolu igraju protiv Ukrajine koja je već osigurala Euro, a uz pobjedu protiv Ukrajinaca moraju računati i na kiks Portugala koji igra protiv Luksemburga, što je praktički nemoguća misija.

Euro 2020 Qualifier - Group B - Portugal v Lithuania

Srbija - Luksemburg 3-2

Srbija je pred praznim tribinama u Beogradu svladala Luksemburg u drugoj utakmici skupine B rezultatom 3-2. Mitrović je dva puta u prvom poluvremenu tresao mrežu. Prvo u 11. minuti na asist Dušana Tadića, a potom na Ljajićevo dodavanje u dvije minute prije odlaska u svlačionice. 

Uspjeli su se probuditi gosti i postići gol u 54. minuti golom Rodriguesa, no Nemanja Radonjić povisio je prednost Srbije opet na plus dva. Jedino što su do kraja luksemburški nogometaši uspjeli napraviti jest smanjiti prednost golom Sinanija u 79. minuti susreta na 3-2.

Turska - Island 0-0

Turski nogometaši plasirali su se na EURO 2020 nakon što su u dvoboju skupine H u Istanbulu odigrali 0-0 sa Islandom, a taj rezultat je odveo na EURO i svjetske prvake Francuze.  Islanđanima je za prolaz trebala pobjeda u Istanbulu, a do nje ipak nisu došli,iako su u samoj završnici dvoboja propustili nekoliko prilika. Najveća šansa zbila se u 83. minuti kada je udarac glavom Magnussona na gol-crti zaustavio turski branič Demiral.

Francuska - Moldavija 2-1

Francuzi su sat vremena prije dvoboja u Parizu s Moldavijom znali da su već prošli, pa su opušteno ušli u dvoboj i u 9. minuti Rata je doveo Moldavce u vodstvo. U 35. minuti izjednačio je Varane, no svjetski prvaci su drugi i pobjednički gol zabili tek u 77. minuti, a strijelac je bio Giroud iz penala.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao