To je to što me zanima!

Miroslav Klose postao najbolji strijelac u povijesti mundijala!

Njemački reprezentativac Miroslav Klose golom za 2-0 protiv Brazila u 23. minuti postao je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava sa 16 postignutih golova
Vidi originalni članak

Golom Gani u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Brazilu postao je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava uz Brazilca Ronalda, a novim pospremanjem u mrežu Júlija Césara Miroslav Klose zasjeo je sam na čelo. To mu je 16. gol na mundijalima.

Prvijenac mu je stigao u Japanu 2002. protiv Saudijske Arabije (8-0) kojoj je zabio hat-trick, a zabio je i Irskoj i Kamerunu. U svojoj Njemačkoj zabijao je Kostarici (4-2), Ekvadoru (3-0) i Argentini (1-1), a u JAR-u Australiji, Engleskoj i ponovno Argentini. Nakon Gane, posljednji se na listu upisao Brazil.

Napadaču "elfa" polufinale protiv "seleçãa" četvrto je na mundijalima, čime je postao prvi nogometaš u povijesti koji je ostvario taj pothvat. I ne samo to - svaki put igrao je u prvoj postavi.

Klose je nastupio u polufinalu na SP-u 2002. protiv sudomaćina Južne Koreje (1-0) do 70. minute, četiri godine poslije protiv Italije (poraz nakon produžetaka 0-2) izašao je u 111. minuti, a u Južnoafričkoj Republici i minimalnom porazu od Španjolske 0-1 igrao je svih 90 minuta.

Nastupom protiv domaćina SP-a Klose je došao do 23. nastupa na tom natjecanju, čime se izjednačio s Talijanom Paolom Maldinijem. Na vrhu je (i ostat će) njegov sunarodnjak Lothar Matthäus s 25 nastupa.

Do utakmice u Belo Horizonteu Klose ima više golova na SP-ima nego cijela momčad Brazila, koja je ukupno zabila 12 puta.

Zanimljivo je da unatoč nastupima u završnicama najvećeg nogometnog natjecanja i tolikim pogocima Miro nikad nije zabio u polufinalu ili finalu. Ipak, prekid negativne serije stigao je u Belo Horizonteu.

Pobjedom Njemačke Klose je mogao upisati i rekord po broju pobjeda na SP-ima. To mu je 16. put da je bio u redovima slavljenika, čime se poravnao s Brazilcem Cafúom. No još to stigne popraviti i sam zasjesti na čelo i te rubrike pobijedi li "elf" u finalu 13. srpnja na Maracani.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • spectator14 10.07.2014.

    Zabio je Argentini 2006. u Njemačkoj i 2010. u JAR. Neka u nedjeljnom finalu zaokruži cijelu priču,zaslužio je.

  • spacegoddess 09.07.2014.

    Taaako jee;)))) koja uzivancija

  • beha 09.07.2014.

    Evo tako to rade treneri profesionalci,trener da priliku Kloseu od prve minute da postane najbolji strijelac svih prvenstva svijeta iako to nemora i u napadu ima boljih napadača od njega.A naš napuhani kvazi trener neda Edurdu da ostvari životni san (a i došla cijela rodbina da ga vidi na dijelu) da odigra 15 min protiv Brazila a do sada nas je godinama vukao i izvlačio iz blata kad je to bilo najpotrebnije.Zato zaboravite da če od njega ikad biti trener visoke klase jer omah se vidi jesi li prije svega čovjek a nakon toga dolazi sve ostalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare