Obavijesti

Sport

Komentari 91

Miroslav Klose postao najbolji strijelac u povijesti mundijala!

Miroslav Klose postao najbolji strijelac u povijesti mundijala!
4

Njemački reprezentativac Miroslav Klose golom za 2-0 protiv Brazila u 23. minuti postao je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava sa 16 postignutih golova

VIDEO

Golom Gani u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Brazilu postao je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava uz Brazilca Ronalda, a novim pospremanjem u mrežu Júlija Césara Miroslav Klose zasjeo je sam na čelo. To mu je 16. gol na mundijalima.

Prvijenac mu je stigao u Japanu 2002. protiv Saudijske Arabije (8-0) kojoj je zabio hat-trick, a zabio je i Irskoj i Kamerunu. U svojoj Njemačkoj zabijao je Kostarici (4-2), Ekvadoru (3-0) i Argentini (1-1), a u JAR-u Australiji, Engleskoj i ponovno Argentini. Nakon Gane, posljednji se na listu upisao Brazil.

Napadaču "elfa" polufinale protiv "seleçãa" četvrto je na mundijalima, čime je postao prvi nogometaš u povijesti koji je ostvario taj pothvat. I ne samo to - svaki put igrao je u prvoj postavi.

Klose je nastupio u polufinalu na SP-u 2002. protiv sudomaćina Južne Koreje (1-0) do 70. minute, četiri godine poslije protiv Italije (poraz nakon produžetaka 0-2) izašao je u 111. minuti, a u Južnoafričkoj Republici i minimalnom porazu od Španjolske 0-1 igrao je svih 90 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastupom protiv domaćina SP-a Klose je došao do 23. nastupa na tom natjecanju, čime se izjednačio s Talijanom Paolom Maldinijem. Na vrhu je (i ostat će) njegov sunarodnjak Lothar Matthäus s 25 nastupa.

Do utakmice u Belo Horizonteu Klose ima više golova na SP-ima nego cijela momčad Brazila, koja je ukupno zabila 12 puta.

Zanimljivo je da unatoč nastupima u završnicama najvećeg nogometnog natjecanja i tolikim pogocima Miro nikad nije zabio u polufinalu ili finalu. Ipak, prekid negativne serije stigao je u Belo Horizonteu.

Pobjedom Njemačke Klose je mogao upisati i rekord po broju pobjeda na SP-ima. To mu je 16. put da je bio u redovima slavljenika, čime se poravnao s Brazilcem Cafúom. No još to stigne popraviti i sam zasjesti na čelo i te rubrike pobijedi li "elf" u finalu 13. srpnja na Maracani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem