To je to što me zanima!

'Mlade treba učiti kako se nosi dres hrvatske reprezentacije'

Slovačka je ozbiljna ekipa s tvrdom, teškaškom 6-0 obranom i sigurno će predstavljati veliki izazov za našu pomlađenu reprezentaciju, kazao je izbornik Horvat uoči dvomeča u Varaždinu sa Slovacima
Vidi originalni članak

Neku novu Hrvatsku gledat ćemo ovog tjedna u tri povjere protiv Slovačke (dvaput) i Mađarske u Eurokupu. Puno mlađu u prvom redu, neiskusniju, ali Hrvatsku u kojoj se neki mogu nametnuti i za buduće akcije. Prvu će priliku imati u srijedu protiv Slovačke u Varaždinu (19:00), s istim protivnikom u ulozi i formalnog domaćina igramo dan kasnije na istom mjestu (18:00), a tjedan završavamo u Veszpremu u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO:

No, prvo Slovaci koji su zadnjih godina u padu, ali u siječnju se vraćaju na europsku mapu s domaćim Eurom. Sve tri utakmice izgubili su s 10 i više razlike i nisu više kao nekad Tatran u malom...

- To je momčad koja je već duže vrijeme na okupu. Sigurno imaju velike ambicije jer je sljedeće Europsko prvenstvo upravo u Slovačkoj. To je ozbiljna ekipa s tvrdom, teškaškom 6-0 obranom i sigurno će predstavljati veliki izazov za našu pomlađenu reprezentaciju - rekao je izbornik Hrvoje Horvat i ponovio ono što je već više puta naglasio.

- Tražimo igrače koji mogu igrati u oba smjera jer smo procijenili da nam je veliki problem stalno raditi izmjene obrana-napad. Nažalost, otkazivanja zbog ozljeda su nas poremetila. Prvenstveno ćemo tražiti kružne napadače i vidjeti koliko oni mogu ispoštovati taj kriterij. Mladim igračima treba davati šansu, treba širiti bazu, provjeravati ih i učiti kako se nosi dres hrvatske reprezentacije. Ovo je idealno okupljanje i idealni protivnici za baš tako nešto.

U izostanku Duvnjaka, Karačića i Cindrića Domagoj Pavlović preuzet će ključeve hrvatske igre. Domba je uvijek tu negdje, ovo je kao stvoreno za njega.

MANDIĆ PREBOLIO VIRUS 'Zbog korone mi je bilo toliko loše da sam zvao i hitnu pomoć' OPET U REPREZENTACIJI Balić: Zašto sam se vratio? Pa rukomet je moj život, ali nemam ambicije biti izbornik

- Pokazat ćemo kako možemo biti nositelji reprezentacije jednoga dana. Nemamo puno vremena isprobavati nekakve taktičke varijante, igrat ćemo isto kao i prije.

Uz Čupića na desnom će krilu biti Nexeov Fran Mileta. Vrlo brzo i za stalno...

- Dugo se nisam vidio sa svojim suigračima iz juniorske reprezentacije tako da nam je ovo okupljanje dobro došlo. Naravno, tu je i spoj sa starijim i iskusnijim igračima tako da se nadamo da će to biti dobitna kombinacija.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • komentator_Luka 27.04.2021.

    da ga nebi naopak obukli

  • cjepivonepostoji 27.04.2021.

    Tako je: Mlade naučiti kako nositi hrvatski dres, a starije kako u svlačionici čuvati rezervnu putovnicu!

  • Z.a.c 27.04.2021.

    Tak je,naucite mlade kak se nosi dres. Nemojte da ga na noge navlace 😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare