Sport

Komentari 4

'Mlade treba učiti kako se nosi dres hrvatske reprezentacije'

'Mlade treba učiti kako se nosi dres hrvatske reprezentacije'

Slovačka je ozbiljna ekipa s tvrdom, teškaškom 6-0 obranom i sigurno će predstavljati veliki izazov za našu pomlađenu reprezentaciju, kazao je izbornik Horvat uoči dvomeča u Varaždinu sa Slovacima

Neku novu Hrvatsku gledat ćemo ovog tjedna u tri povjere protiv Slovačke (dvaput) i Mađarske u Eurokupu. Puno mlađu u prvom redu, neiskusniju, ali Hrvatsku u kojoj se neki mogu nametnuti i za buduće akcije. Prvu će priliku imati u srijedu protiv Slovačke u Varaždinu (19:00), s istim protivnikom u ulozi i formalnog domaćina igramo dan kasnije na istom mjestu (18:00), a tjedan završavamo u Veszpremu u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO:

No, prvo Slovaci koji su zadnjih godina u padu, ali u siječnju se vraćaju na europsku mapu s domaćim Eurom. Sve tri utakmice izgubili su s 10 i više razlike i nisu više kao nekad Tatran u malom...

- To je momčad koja je već duže vrijeme na okupu. Sigurno imaju velike ambicije jer je sljedeće Europsko prvenstvo upravo u Slovačkoj. To je ozbiljna ekipa s tvrdom, teškaškom 6-0 obranom i sigurno će predstavljati veliki izazov za našu pomlađenu reprezentaciju - rekao je izbornik Hrvoje Horvat i ponovio ono što je već više puta naglasio.

- Tražimo igrače koji mogu igrati u oba smjera jer smo procijenili da nam je veliki problem stalno raditi izmjene obrana-napad. Nažalost, otkazivanja zbog ozljeda su nas poremetila. Prvenstveno ćemo tražiti kružne napadače i vidjeti koliko oni mogu ispoštovati taj kriterij. Mladim igračima treba davati šansu, treba širiti bazu, provjeravati ih i učiti kako se nosi dres hrvatske reprezentacije. Ovo je idealno okupljanje i idealni protivnici za baš tako nešto.

U izostanku Duvnjaka, Karačića i Cindrića Domagoj Pavlović preuzet će ključeve hrvatske igre. Domba je uvijek tu negdje, ovo je kao stvoreno za njega.

- Pokazat ćemo kako možemo biti nositelji reprezentacije jednoga dana. Nemamo puno vremena isprobavati nekakve taktičke varijante, igrat ćemo isto kao i prije.

Uz Čupića na desnom će krilu biti Nexeov Fran Mileta. Vrlo brzo i za stalno...

- Dugo se nisam vidio sa svojim suigračima iz juniorske reprezentacije tako da nam je ovo okupljanje dobro došlo. Naravno, tu je i spoj sa starijim i iskusnijim igračima tako da se nadamo da će to biti dobitna kombinacija.

Najčitaniji članci