To je to što me zanima!

Mladi protiv Francuske: O, ne! Sad nam prijeti Thuram junior

PAMTIMO LILIANA Zavio nas je u crno na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, a danas njegov sin Marcus igra protiv naše U-19 reprezentacije na Euru u Njemačkoj
Vidi originalni članak

Neka Marcus Thuram slobodno prije utakmice s Hrvatskom zapjeva “Neka sam isti kao on”. Naravno, aludirajući na svojeg oca Liliana. Samo da nas kao njegov stari 1998. ne uništi svojim golovima.

Hrvatska danas od 19.30 sati u Aalenu igra drugu utakmicu Europskog prvenstva U-19 u Njemačkoj, a jedna će od glavnih prijetnja momčadi Ferde Milina biti 18-godišnji Marcus Thuram. Odigrao je Marcus s brojem deset pola sata u porazu od Engleske, a očekuje se danas predvodi francuski napad protiv naših mladih.

- Thuramov sin igra napadača, ali neće zabiti Hrvatskoj kao 1998. - nasmijao se Nikola Moro, jedan od najboljih igrača ove hrvatske generacije.

Tužna večer za Hrvatsku

I mi se nadamo kako Marcus neće biti uspješan kao otac, koji je Hrvatsku zavio u crno 8. srpnja prije 18 godina.

Kad je Davor Šuker zabio za 0-1 na Stade de Franceu u 46. minuti, već smo se vidjeli u finalu Mundijala, a onda je Thuram minutu kasnije izjednačio te je dvadesetak minuta prije kraja zabio još jednom za francuski finale.

Igrao je za “tricolore” dugih 14 godina, odigrao je ukupno 142 utakmice, a golovi protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva bili su mu jedini.

Dobro smo ga zapamtili, tko bi ga uopće zaboravio. Sin Marcus rođen je u Parmi, gdje je Lilian igrao 1997. godine.
Kasnije je Thuram stariji karijeru nastavio u Juventusu i Barceloni, a veliko je pitanje hoće li sin biti tako uspješan.

Zamalo postao ministar

Naime, Marcus igra napadača u Sochauxu, u drugoj francuskoj ligi. Karijeru je Lilian okončao u kolovozu 2008. godine nakon što mu je na liječničkom pregledu otkrivena srčana malformacija.

Nakon završetka karijere postao je aktivan u politici. Prije sedam godina zamalo je postao ministar za pitanja manjina. Nicolas Sarkozy, tadašnji francuski predsjednik, ponudio je Thuramu to mjesto, no ovaj je to na kraju odbio.

Možda bi i prihvatio taj posao da se za vrijeme igračke karijere nije bio žestoko posvađao sa Sarkozyjem.

"Bit ćemo bolji"

Možda i Lilian dođe pogledati utakmicu Hrvatske i Francuske, koja je ključna za obje momčadi. Obje su reprezentacije izgubile u prvom kolu i više nemaju pravo na pogrešan korak ako žele u polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj.

- Oni su momčad koja ima odlične individualce. Protiv Engleza su loše ušli u utakmicu i zato su izgubili. Taj rezultat nije mjerilo i neće nas zavarati. Vjerujem da ćemo igrati bolje nego protiv Nizozemske - optimist je Nikola Moro.

Pet najboljih momčadi s Eura ide na SP U-20 iduće godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • It's kišing 15.07.2016.

    Haha prijeti nam Thuram junior...a lik usao u 74 minuti... I sve sto je napravio je to da je dobio zuti karton... Ni sjena od oca

  • DambaTheBlackMamba 15.07.2016.

    Ma kakav Thuram ???? Pa mi smo sami sebi uvijek najveća prijetnja. 1998, je trener svih trenera dr.Blažević Prosinečkog doveo tek u 88 minuti a povrijeđeni Boban je mora hopsati i cijelo drugo poluvrijeme po travnjaku. 2016: TV serviser Čačio umjesto da igra pobjednicima protiv Španjolaca te da eventualno doda Modrića kao pojačanje ako vidi da im treba igra s istom ekipom koja je jedva dobila Turke & remizirala s Česima. U-19 pošalju bez 4 standardnih igrača da bi se dočepali barem prolazu u 1/4 finale. Ne računajući na Čorića & Vlašića s kojima bi lovili zlato da su ih pustili ;-)

  • komentator__Luka 15.07.2016.

    mi smo najveći baksuz u tom nogometu! taj thuram u 142 utakmice zabije 2 gola i to baš nama i tad kad smo mogli do kraja, 2008. i turska, pa sad da baš naletimo na Portugal dok se sve otvorilo i možda dođemo dok kraja...........a da ne spominjem i krađe, pogotovo 96., taj nogomet nama donosi puno više tuge nego sreće

Komentiraj...
Vidi sve komentare