Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mladi protiv Francuske: O, ne! Sad nam prijeti Thuram junior

Mladi protiv Francuske: O, ne! Sad nam prijeti Thuram junior
1

PAMTIMO LILIANA Zavio nas je u crno na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, a danas njegov sin Marcus igra protiv naše U-19 reprezentacije na Euru u Njemačkoj

VIDEO

Neka Marcus Thuram slobodno prije utakmice s Hrvatskom zapjeva “Neka sam isti kao on”. Naravno, aludirajući na svojeg oca Liliana. Samo da nas kao njegov stari 1998. ne uništi svojim golovima.

Hrvatska danas od 19.30 sati u Aalenu igra drugu utakmicu Europskog prvenstva U-19 u Njemačkoj, a jedna će od glavnih prijetnja momčadi Ferde Milina biti 18-godišnji Marcus Thuram. Odigrao je Marcus s brojem deset pola sata u porazu od Engleske, a očekuje se danas predvodi francuski napad protiv naših mladih.

- Thuramov sin igra napadača, ali neće zabiti Hrvatskoj kao 1998. - nasmijao se Nikola Moro, jedan od najboljih igrača ove hrvatske generacije.

Tužna večer za Hrvatsku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I mi se nadamo kako Marcus neće biti uspješan kao otac, koji je Hrvatsku zavio u crno 8. srpnja prije 18 godina.

Kad je Davor Šuker zabio za 0-1 na Stade de Franceu u 46. minuti, već smo se vidjeli u finalu Mundijala, a onda je Thuram minutu kasnije izjednačio te je dvadesetak minuta prije kraja zabio još jednom za francuski finale.

Igrao je za “tricolore” dugih 14 godina, odigrao je ukupno 142 utakmice, a golovi protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva bili su mu jedini.

Dobro smo ga zapamtili, tko bi ga uopće zaboravio. Sin Marcus rođen je u Parmi, gdje je Lilian igrao 1997. godine.
Kasnije je Thuram stariji karijeru nastavio u Juventusu i Barceloni, a veliko je pitanje hoće li sin biti tako uspješan.

Zamalo postao ministar

Naime, Marcus igra napadača u Sochauxu, u drugoj francuskoj ligi. Karijeru je Lilian okončao u kolovozu 2008. godine nakon što mu je na liječničkom pregledu otkrivena srčana malformacija.

Nakon završetka karijere postao je aktivan u politici. Prije sedam godina zamalo je postao ministar za pitanja manjina. Nicolas Sarkozy, tadašnji francuski predsjednik, ponudio je Thuramu to mjesto, no ovaj je to na kraju odbio.

Možda bi i prihvatio taj posao da se za vrijeme igračke karijere nije bio žestoko posvađao sa Sarkozyjem.

"Bit ćemo bolji"

Možda i Lilian dođe pogledati utakmicu Hrvatske i Francuske, koja je ključna za obje momčadi. Obje su reprezentacije izgubile u prvom kolu i više nemaju pravo na pogrešan korak ako žele u polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj.

- Oni su momčad koja ima odlične individualce. Protiv Engleza su loše ušli u utakmicu i zato su izgubili. Taj rezultat nije mjerilo i neće nas zavarati. Vjerujem da ćemo igrati bolje nego protiv Nizozemske - optimist je Nikola Moro.

Pet najboljih momčadi s Eura ide na SP U-20 iduće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...