To je to što me zanima!

Mladi vozač odbio amputaciju: Operacija za spas traje 10 sati

Juan Manuel Correa (20) je odbio savjet liječnika da amputira dio desne noge nakon nesreće koju je doživio na utrci Spa-Francorchamps u Formuli 2. Sudario se tada sa Anthoineom Hubertom koji je poginuo
Vidi originalni članak

Krajem kolovoza stravična nesreća se dogodila na utrci Formule 2 na belgijskom Spa-Francorchampsu. Sa 273 km/h u zavoj Raidillon su ušli Anthoine Hubert (22) i Juan Manuel Correa (20) i sudarili se. U bolnici je preminuo mladi Francuz, a Correa je zadobio teške ozljede desne noge.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sada je pred njim velika bitka. Mladić je odbio savjet liječnika koji su mu predlagali amputaciju dijela desne noge i sada ga čeka zahtjevna 10-satna operacija u Londonu u kojoj će mu pokušati spasiti ono što se spasiti da. Iako je njegovo stanje posljednjih mjesec dana bilo stabilno, zbog stalnih problema s disanjem su mu morali davati terapije koje su mu praktički spasile život. 

Impresionirao liječnike oporavkom i željom da se izvuče

- Juan Manuel je pri svijesti i pluća su mu se oporavila puno prije nego što se očekivalo. Njegov cjelokupni oporavak i želja za životom su impresionirali liječnike. Operacija će odrediti i njegovu budućnost. Liječnici će, po prvi put nakon nesreće, dobiti kompletan uvid u rane na donjem dijelu njegove desne noge. Tako će moći procijeniti koliko su mu oštećeni cjevanica, gležanj i stopalo - stoji u priopćenju koje je objavila mladićeva obitelj.

- Spasit će ono što se spasiti može i odstraniti dijelove noge koji se ne mogu oporaviti kako bi mu noga ostala u što boljem stanju. Juanu Manuelu su savjetovali amputaciju desne noge, a on je to odbio i izabrao je operaciju, potpuno svjestan svih izazova koje ona nosi - objasnili su.

ANTHOINE HUBERT (22) Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2

Juan Manuel Correa je stradao u Belgiji u sudaru u kojem je život izgubio njegov dvije godine stariji kolega Anthoine Hubert. Od siline udarca u zavoj Raidillon oba su se bolida raspolovila. Hubert je hitno prevezen u bolnicu gdje je i preminuo isti dan u 18 sati i 35 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • allblacks 30.09.2019.

    Cjevanica???

  • 29.09.2019.

    Isti Mario Ančić u mlađim danima :)

  • crni2012 29.09.2019.

    Ferrari izgubio utrku u rusiji nazalost vettel se povario a mercedes zbog toga profitirao i izbio ispred leclerca i na kraju hamilton botas leclerc. Hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare