Sport

Komentari 51

Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2

Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2

Strašna nesreća dogodila se na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji! Mladi vozač Anthoine Hubert (22) poginuo je od posljedica sudara pri brzini od 273 km/h sa Amerikancem Correom

Brzina je odnijela još jedan mladi život. Na utrci Formule 2 na belgijskom Spa-Francorchampsu pri brzini od oko 273 km/h sudarili su se  mladići Anthoine Hubert (22) i Juan Manuel Correa (20) na poznatom zavoju Raidillon.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Od siline udarca oba su se bolida raspolovila, a Correin se i prevrnuo. Prema izvještaju FIA-e, mladi Francuz odmah je prevezen u bolnicu gdje je preminuo u 18 sati i 35 minuta, dok je Correa u stabilnom stanju, ali su mu najvjerojatnije polomljene obje noge. Odmah nakon nesreće utrka je prekinuta jer su postali svjesni koliko je ozbiljna situacija. 

Hubert je vozio za BWT Arden te je bio osmi u ukupnom poretku, a ove je sezone pobijedio dva puta - u Monaku i Francuskoj. Priredbe Formule 2 su svojevrsna uvertira velikim utrkama Formule 1.

Najčitaniji članci