To je to što me zanima!

Real srušio Barcelonu u Lukinom 400. nastupu, prvijenac Agüera

Real je u prvom poluvremenu poveo strašnim golom Alabe, a u nastavku su stisnuli gosti, ali su zabili tek u 97. minuti preko Agüera. 'Kraljevi' su malo prije toga povećali vodstvo golom Vazqueza i tako osigurali slavlje
Vidi originalni članak

'Kraljevi' su Luki Modriću dali najljepši mogući poklon za 400. nastup u dresu Reala - pobjedu na gostovanju u 'El Clasicu'! Real Madrid slavio je 2-1 (1-0) na gostovanju kod Barcelone golovima Davida Alabe Lucasa Vazqueza, dok je počasni gol i prvijenac u dresu 'blaugrane' zabio Sergio Agüero.

Nakon što je lani slavio sa 3-1, "Kraljevski klub" je tek treći put u povijesti spojio dvije ligaške pobjede u Barcinom dvorištu nakon što mu je to uspjelo davne 1929. i 1930. godine, te 1963. i 1965. Zanimljiv je i podatak kako je Ronald Koeman postao tek drugi trener u povijesti koji je izgubio prva tri "El Clasica". Prije njega to je uspjelo i Patricku O'Connellu između 1935. i 1940. godine, također na klupi Barcelone.

Bio je to prvi "El Clasico" u posljednjih 18 godina bez Lionela Messija ili Cristiana Ronalda u sastavima Barce i Reala. Premda je Barcelona imala veći posjed lopte, te nešto više udaraca, Real je posve zasluženo slavio. Koliko je Barcelona bila nemoćna pokazuje i podatak kako je pogodak Sergija Aguera u sedmoj minuti nadoknade bio prvi udarac u okvir domaćeg sastava.

Nakon mirnog i opreznog otvaranja susreta, prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin. Serginho Dest se u 25. minuti našao sam ispred Thibauta Courtoisa, no Amerikanac je očajno pucao prebacivši cijeli gol. Sedam minuta kasnije uzvratio je Real pogotkom. Bila je to brza kontra koju je u sjajan pogodak pretvorio David Alaba.

Barca se brzo mogla vratiti, u 35. minuti Pique je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali pored gola. U nastavku susreta Barcelona je pritiskala, ali bez pravih prilika, a Real je prijetio iz kontri. Jednu takvu gosti su iskoristili u četvrtoj minuti nadoknade zaključivši priču. Asensio je pucao, a Lucas Vazquez je pospremio odbijanac u gol. U posljednjim trenucima susreta rezultat je smanjio Sergio Aguero. Luka Modrić je u svojoj 400. utakmici za "Kraljevski klub" odigrao svih 90 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 185

  • Hasky1982 25.10.2021.

    Opet veliki Benz, po ko zna koji put, oduzeo Luki asistenciju...

  • 24.10.2021.

    Najveci hrvatski sportas je jedan i jedini Ivvvvaaaaaaannnnnnn Rrrreaaaaaakkkkkkkkkkiiiiiiiiiiitttttttttttiiiiiiiiiiccccccccccccccccccc i hrvatska je u polufinalu . Neka pati koga smeta .

  • 24.10.2021.

    Svi su veliki ,ali jedan je najveci i jedini Lionel the King Messi ostali mu mogu lizati kopačke.Lionel the King Messi

Komentiraj...
Vidi sve komentare