Obavijesti

Sport

Komentari 185

Real srušio Barcelonu u Lukinom 400. nastupu, prvijenac Agüera

Real srušio Barcelonu u Lukinom 400. nastupu, prvijenac Agüera

Real je u prvom poluvremenu poveo strašnim golom Alabe, a u nastavku su stisnuli gosti, ali su zabili tek u 97. minuti preko Agüera. 'Kraljevi' su malo prije toga povećali vodstvo golom Vazqueza i tako osigurali slavlje

'Kraljevi' su Luki Modriću dali najljepši mogući poklon za 400. nastup u dresu Reala - pobjedu na gostovanju u 'El Clasicu'! Real Madrid slavio je 2-1 (1-0) na gostovanju kod Barcelone golovima Davida Alabe Lucasa Vazqueza, dok je počasni gol i prvijenac u dresu 'blaugrane' zabio Sergio Agüero.

LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid

Nakon što je lani slavio sa 3-1, "Kraljevski klub" je tek treći put u povijesti spojio dvije ligaške pobjede u Barcinom dvorištu nakon što mu je to uspjelo davne 1929. i 1930. godine, te 1963. i 1965. Zanimljiv je i podatak kako je Ronald Koeman postao tek drugi trener u povijesti koji je izgubio prva tri "El Clasica". Prije njega to je uspjelo i Patricku O'Connellu između 1935. i 1940. godine, također na klupi Barcelone.

Champions League - Group D - Shakhtar Donetsk v Real Madrid

Bio je to prvi "El Clasico" u posljednjih 18 godina bez Lionela Messija ili Cristiana Ronalda u sastavima Barce i Reala. Premda je Barcelona imala veći posjed lopte, te nešto više udaraca, Real je posve zasluženo slavio. Koliko je Barcelona bila nemoćna pokazuje i podatak kako je pogodak Sergija Aguera u sedmoj minuti nadoknade bio prvi udarac u okvir domaćeg sastava.

LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid

Nakon mirnog i opreznog otvaranja susreta, prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin. Serginho Dest se u 25. minuti našao sam ispred Thibauta Courtoisa, no Amerikanac je očajno pucao prebacivši cijeli gol. Sedam minuta kasnije uzvratio je Real pogotkom. Bila je to brza kontra koju je u sjajan pogodak pretvorio David Alaba.

LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid

Barca se brzo mogla vratiti, u 35. minuti Pique je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali pored gola. U nastavku susreta Barcelona je pritiskala, ali bez pravih prilika, a Real je prijetio iz kontri. Jednu takvu gosti su iskoristili u četvrtoj minuti nadoknade zaključivši priču. Asensio je pucao, a Lucas Vazquez je pospremio odbijanac u gol. U posljednjim trenucima susreta rezultat je smanjio Sergio Aguero. Luka Modrić je u svojoj 400. utakmici za "Kraljevski klub" odigrao svih 90 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
10. KOLO LA LIGE 16:15 , NOU CAMP, BARCELONA
Barcelona
90'+7' Agüero
1 : 2
Real Madrid
32' Alaba, 90'+4' Vazquez
Sortiranje događaja
KRAJ

Zabio je Lucas Vazquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za potvrdu pobjede, a tri minute kasnije prvi je gol u dresu 'blaugrane' zabio i Sergio Agüero, ali to je bilo dovoljno samo za 'malu utjehu'. 'Kraljevi' nose puni plijen s Nou Campa!

90'

Pao je Thibaut Courtois nakon jednog ispucavanja, ali osposobila ga je liječnička služba za kraj utakmice. Četvrti je sudac pokazao sedam minuta nadoknade.

86'

Barcelona je pritisnula, pokušavaju preko Aguera i De Jonga, ali i dalje posla nema Courtois. Ne može više Vinicius te će umjesto njega u igru ući Asensio. 

73'

Evo jioš jednog debitanta na 'El Clasicu' - u redove Barcelone ulazi Sergio Aguero umjesto Ansua Fatija.

65'

Imao je priliku zaprijetiti Memphis Depay iz slobodnog udarca, ali nije to bilo dobro. Morat će biti mnogo opasniji domaći žele li protiv 'kraljeva' doći bar do boda, a za to imaju još 25 minuta utakmice.

Komentari 185