To je to što me zanima!

Modrić, Rebić i Perišić bit će u boljem stanju, ali brine Lovren

Hrvatski izbornik pozvao je istih 23 nogometaša kao za utakmice s Azerbajdžanom i Slovačkom, no tada su tek nastali problemi. Ozlijeđen je Andrej Kramarić, a debitant na pretpozivu Dino Perić
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić danas je objavio popis kandidata na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske (10. listopada, Split) i Walesa (13. listopada, Cardiff). Na tom popisu opet se pronašlo istih 23 nogometaša koje je hrvatski izbornik planirao koristiti u rujanskim utakmicama protiv Slovačke i Azerbajdžana. No, onda su krenuli problemi, prvo je svoj nastup otkazao Rakitić, pa se ozlijedili Kovačić i Jedvaj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjerujemo da će ovoga puta situacija biti drugačija, da će svi momci biti spremni za listopadske obveze. I dvije važne utakmice koje bi Hrvatsku mogle trasirati na Europsko prvenstvo 2020. godine. Priča dana svakako je povratak Ivana Rakitića što veseli, Hrvatska je s veznjakom Barcelone ipak puno kvalitetnija, pa i uigranija.

Zlatko Dalić mijenjao je tek imena na pretpozivima, tamo su se u rujnu našli Andrej Kramarić, Marko Rog, Filip Benković, Mijo Caktaš, Josip Juranović i Antonio Mirko Čolak, a od njih su na reprezentativnom popisu mjesec dana 'preživjeli' tek Rog i Caktaš. Andrej Kramarić neće biti spreman za Mađarsku i Wales, dok Benkovića, Juranovića i Čolaka nema 'ni na mapi'.

Nova lica među igračima s pretpoziva su Dino Perić i Filip Bradarić. Branič Dinama igra u velikoj formi, pa se po prvi put u karijeri može nadati prilici među 'vatrenima', dok se veznjak Hajduka vratio tamo gdje kvalitetom i igračkom klasom objektivno i pripada.

DALIĆ OBJAVIO POPIS Rakitić se vraća, Ćalete-Cara i dalje nema, Periću pretpoziv!

Zanimljivo je notirati da se među 23 igrača koje je Dalić pozvao nije našao nijedan hajdukovac iako su "bili" prva momčad lige i iako se reprezentacija vraća na Poljud nakon više od četiri godine. No dvojica (Caktaš i Bradarić) su na pretpozivu, a Josip Juranović je sad ispao iako je bio na klupi u Bakuu.

No što se promijenilo u proteklih mjesec dana? Što Dalića može veseliti, a što brinuti?

S ovog popisa dvojica su i dalje u velikim problemima s minutažom; Dejan Lovren i Lovre Kalinić praktički ni ne konkuriraju za utakmice svojih klubova u engleskoj Premier ligi. I kako sada stvari stoje, teško da će se to ubrzo promijeniti. A Lovren je ključna figura hrvatske obrane, lider i nosilac naše zadnje linije. I to brine, jako brine.

Velik broj igrača doći će u puno boljem fizičkom stanju nego što su bili u rujnu. Puno veći broj utakmica u nogama imat će Luka Modrić, Ivan Perišić i Ante Rebić, pa bi Hrvatska u ofenzivnom dijelu igre trebala biti još razigranija, još opasnija. I efikasnija, to je bio najveći problem 'vatrenih' u Azerbajdžanu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Exterminator 23.09.2019.

    Rakitić ima kredita do neba slažem se sa izbornikom ali Kovačić ???? Mislim da je vrijedno napomenuti kako nije propustio nijednu utakmicu svog Chelsea a na zadnjem ciklusu repke nije bio makar smo bili baš tanki u veznom redu

  • papilon100 23.09.2019.

    Ako igra Rebic nece bit dobro jer je Orsic puno bolji a da nezove Sunjica je kriminal. Peric je u boljoj formi od Vide i skace bolje i od Vide i od Lovrena da nepricam o iznosenju lopte to nema niko osimModrica

  • 23.09.2019.

    Isuse boze pa kakav skoric?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare